Unapređena honda spremna za izazov u Mađarskoj

“Honda sivik” doživela je fejslifting i pojaviće se u svežem ruhu na trećem WTCC trkačkom vikendu sezone na Hungaroringu. J.A.S. motorsport prikazaće novu evoluciju “sivika” koja je intenzivno testirana i razvijana, pa se očekuju i dobri rezultati.

Promene su vidljive već u dizajnu, kako na prednjem, tako i na zadnjem delu automobila, koji je sada sličniji putničkom modelu “tajp R”. Što je najvažnije za ekipu, agresivnije linije daju veći aeropotisak i bolje aerodinamičke performanse, smanjujući podupravljanje na brzim krivinama. Redizajn celog prednjeg dela uključuje i preprojektovani sistem rashlađivanja kočnica, što je važno za trke u toplijim podnebljima. Pošto u Mađarskoj gubi 60 kilograma kompenzacione težine, “sivik” obećava da može da bude još moćniji.

TEST_DAY_NURBURG_683Završivši prepravke svoje takmičarske sprave, tim Kastrol Honda očekuje da će Tarkvini i Monteiro imati više sreće po povratku WTCC karavana u Evropu. Podsećanja radi, u Mađarskoj 2014. su oba fabrička vozača završila trke u bodovima, a Portugalac se dva puta peo podijumu. Akcenat se, kao i obično, stavlja na Norberta Mihelisa, lokalnog heroja, zbog koga se u Budimpešti očekuje rekordna posećenost na tribinama.

Propala su nadanja da će Rikard Rajdel kompletirati broj “sivika” u Mađarskoj, jer je Šveđanin, posle propuštene marokanske runde, po savetu lekara odlučio da zbog bolesti propusti i ovaj WTCC vikend.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015 AUTO - WTCC MARRAKECH 2015 Staza duga 4,38 kilometara, smeštena na samo 20 kilometara od Budimpešte, bila je poprište nekih očaravajućih turing trka, a trebalo bi da odgovara osobinama “sivika”.

“Priličan sam optimista što se rezultata u Budimpešti tiče. Izgubili smo 60 kilograma balasta, to treba značajno da utiče na naš tempo u trci, plus karakteristike “sivika” ovde će doći do izražaja i očekujem da ćemo biti konkurentniji”, rekao je Gabrijele Tarkvini. “Na Hungaroringu nije lako preticati, pa će kvalifikacije biti ključne. Takođe treba uzeti u obzir i potrošnju pneumatika i nju moramo dobro da kontrolišemo.”

“Veoma sam motivisan za predstojeći vikend. Hungaroring je baš tehnička staza, to odgovara “siviku”. Imamo sjajnu šasiju, automobil je veoma moćan na kočenju i pri skretanju, što je važno za stazu kakva je ova. Imamo novi aoeridnamički paket, on bi trebalo da poboljša ponašanje auta u srednjebrzim i brzim krivinama. Zaista se nadam da ćemo biti u prilici da se borimo za sam vrh”, najavio je Tijago Monteiro.

AUTO - WTCC HUNGARY 2015 “Moja domaća trka je uvek veoma posebna i možda uz pozitivnu energiju navijača, malo sreće i nove, unapređene delove, budem u prilici da se borim čak i za pobedu”, još ranije je izjavio Norbert Mihelis.