Kraft-Bambu rejsing vraća se u WTCC sa RML ševroletom

Ekipa Kraft-Bambu rejsing (nekadašnji Bambu inženjering) vraća se u Svetski šampionat turing automobila. Njen takmičarski automobil u dolazećoj sezoni biće „ševrolet RML kruz“, a voziće ga 23-godišnji Francuz Gregoar Demustije.

Tim iz Silverstona preskočio je prošlu WTCC sezonu i posvetio se GT programu u endurans trkama, kao partner Aston Martin rejsinga. Izostanak sa turing pozornice bio je označen kao jednogodišnja pauza, prouzrokovana budžetskim razlozima i direktor ekipe Ričard Kolmen obećao je aktivnu potragu za pravim mogućnostima za povratak.

Kockice su se očigledno sklopile i Bambu je ponovo zajedno sa svojim stalnim partnerom u turing trkanju, kompanijom RML, s kojom je godinama sarađivao i na svetskoj i na BTCC sceni.

MacDowall_Aut65 10948239134_5d7ccee41c_o„Veoma sam zadovoljan što mogu da objavim naš povratak u WTCC i što ćemo sarađivati sa Gregoarom. Vreme za pripreme nam je ograničeno, ali se nadam da ćemo do Argentine biti u dobroj formi“, izjavio je Kolmen.

Kraft-Bambu neće nastupati sa polovnim automobilom, već mu RML za 2015. izrađuje potpuno novi „ševi kruz“, čija se isporuka očekuje sredinom februara. Šampionat startuje 8. marta u Argentini i od primopredaje do transfera za Argentinu zaista neće biti mnogo vremena. Ekipa  planira da u nekom trenutku u sezoni u igru ubaci još jedan „kruz“.

„Srećan sam što obnavljamo saradnju sa RML-om“, dodao je Kolmen. „Naše firme su skoro jedna pored druge, za nama je pet godina zajedničkog rada u turingu. Još se mnogo trudimo oko drugog automobila i nadam se da ćemo proširiti vozačku postavu.“

Gregoar Demustije je prve ozbiljne trkačke korake napravio u jednosedima nivoa Formule BMW i Formule Reno 2.0, a tokom poslednjih nekoliko sezona intenzivno se bavio GT trkama u ELMS i Blanpan serijama.

GT1_1_Portimao006„Radujem se što ulazim u WTCC. Kraft-Bambu rejsing u prošlosti se pokazao kao odličan tim, drago mi je što ću raditi s njma i upoznati auto. U prvoj sezoni ću imati mnogo da naučim, ali sam siguran da ćemo postići poneki dobar rezultat“, izjavio je francuski vozač.

Bambu inženjering trkao se u Svetskom prvenstvu turing automobila tokom četiri sezone, od 2010. do 2013, i to isključivo u automobilima RML „ševroleta“, s modelima „lačeti“ i „kruz“. Kruna turing angažmana bila je vozačka titula u Jokohama trofeju, koju je sa Bambuom 2013. osvojio Džejms Neš, postigavši i dve pobede u apsolutnoj konkurenciji, dok je u poretku nezavisnih timova ekipa u dva navrata dolazila do statusa viceprvaka.

Današnji Kraft-Bambu rejsing nastao je ujedinjenjem Bambu inženjeringa i Kraft rejsinga, azijskog tehničkog partnera Aston Martin rejsinga, eksperta za GT i trke prototipova.