Kralev na treningu brži od konkurenata i kiše, ETCC kvalifikacije na Mostu startuju u 14:15

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Plamen Kralev na Mostu ne može da stigne do titule u Evropskom kupu turing automobila, ali možda može da pomrsi račune četvorici pretendenata na sezonsko zlato.

Bugarin je takvu mogućnost nagovestio izvezavši najbrži krug na trening sesiji na češkom autodromu, kada je u “audiju RS 3 LMS” stazu prešao u vremenu 1:45.743. To vreme bilo je skoro sedam desetinki brže od onog koje je zabeležio drugoplasirani Norbert Nađ u “seatu” Zenge motorsporta.

Kralev je svoj i najbolji krug izvezao u poslednjim trenucima pre kiše, koja je u potpunosti promenila uslove na stazi i posle koje više niko nije mogao da ga ugrozi.

Svoje mesto u prva tri pronašao je i Peter Rikli, koji takođe nema realnih pretenzija na titulu. Trening je završio kao najbolje rangirani vozač “honde sivik”, sa zaostatkom od nepune dve sekunde u odnosu na Kraleva.

Četvrtoplasiranom Igoru Stefanovskog nedostajale su 2.004 sekunde do najbržeg, a peto vreme postavio je Fulin Mlađi u “seatu” sa DSG transmisijom (+2.503), smestivši se jednu poziciju ispred svog oca, Fulina Starijeg, glavnog kandidata za ETCC zlato.

Češki tinejdžer Vaclav Nimč dovezao je “VW golf” do sedmog mesta (+2.963), Fabio Mota je kao osmi bio najbolje rangirani trkač Lein rejsinga (+3.043), dok je Kristjohanes Šrajber rangiran kao deveti (+3.174).

Poredak prvih 10 zaključio je Andreas Pfister u još jednom DSG “seatu” (+3.354).

Jedini srpski vozač na Mostu, Mladen Lalušić, postigao je 11. vreme (+3.588), a u poretku su ga sledili ETCC debitant Macej Laškjevič (+11.072) i jedina dama u konkurenciji Anet Đerđ (+14.056). Petr Čižek na ovoj sesiji nije postigao reprezentativno vreme.

Druga 45-minutna probna sesija na autodromu Most bila je i poslednja pre kvalifikacija, koje se voze u 14:15 sati, a posle kojih će trojici najbržih biti dodeljeni i prvi bodovi češkog takmičarskog vikenda.