Kruz Kraft-Bambu rejsinga spreman za WTCC start

Ekipa Kraft-Bambu rejsing izvela je finalne korake u pripremi svog novog „ševrolet RML kruza“ s kojim će nastupati u ovogodišnjem Svetskom šampionatu turing automobila.

„Kruz“ sa startnim brojem 11 voziće WTCC debitant Gregoar Demustije. Bivši GT takmičar iz Francuske će u 2015. moći da se bori i za Jokohama trofej.

Tokom protekle nedelje, Demustije je isprobao trkačko sedište i prošao sesiju u simulatoru kako bi se pripremio za inauguralnu rundu šampionata u Argentini. U sredu je ekipa testirala na aerodromu Brantingtorp, bivšoj vazduhoplovnoj bazi, a sada opitnoj stazi kraj Lestera. Tu je Demustije prvi put seo u svoj auto, upoznao se s njim i bez problema je izvezao stotinak probnih kilometara.

craft-bamboo (3)Iduće sedmice „ševi“ će biti transportovan za Argentinu, a trke na stazi Terme Rio Ondo označiće povratak Kraft-Bambu rejsinga u Svetsko turing prvenstvo posle jednogodišnje pauze. U svom poslednjem WTCC nastupu 2013, Bambu je završio drugi u ekipnoj kategoriji Jokohama trofeja, a trkače Neša i Mekdauela doveo je do zlata i srebra u Jokohama vozačkoj konkurenciji.

„Radujem se svojoj prvoj WTCC sezoni“, kazao je 24-godišnji Demustije. „Meni je ovde sve novo: auto, ekipa i šampionat. Znam da će biti teško, ali nikad nisam bežao od borbi i izazov je vrlo uzbudljiv i zanimljiv. Cilj mi je da se usavršavam tokom sezone i da postignem poneki dobar rezultat.“

„Mislim da će mi biti potrebno nešto vremena da se naviknem na prednji pogon „kruza“, ali najvažnije je da je taj auto konkurentan. Zato će mi učenje biti mnogo lakše.“

craft-bamboo craft-bamboo (1)Francuz je priznao da ga je turing ponuda privukla jer pre nje za 2015. nije pronašao nijedan program koji bi mu odgovarao. Prema njegovim rečima, privikavanje na novo okruženje odvija se brzo.

„Prvi kontakt s ekipom prošao je dobro. Izgleda da imamo istu viziju trkanja i načina rada tokom 2015. Ponosan sam što vozim za Kraft-Bambu, jedan od najboljih turing timova. U prošlosti je imao puno uspeha i mislim da ćemo moći da nastavimo uspešno i u budućnosti“, rekao je Demustije i dodao da će Terme Rio Ondo i njemu i ekipi biti prvi pravi test.

„Zajedno sa partnerima uložili smo neverovatno mnogo truda ne samo da spremimo auto za Argentinu, već i da pronađemo vreme da ove nedelje upriličimo i nešto vožnje. Svejedno, uz ovako ograničeno vreme za pripreme, prva trka biće izazov, ali naš tim ima pobedničko iskustvo u ovom šampionatu i ubeđen sam da ćemo brzo ovladati autom“, kazao je Ričard Kolmen, direktor Kraft-Bambu rejsinga.