„Kruz“ na Termama nosi +40 kg, „C-elize“ i dalje na +60 kg

Računica koja uzima u obzir najbrže krugove pojedinih modela automobila, izvezene u kvalifikacijama i na trkama na Salcburgringu, u Moskvi i na Spa Frankoršampu, pokazuje da „C-elize“ ostaje najbrža i samim tim referentna trkačka sprava u Svetskom šampionatu turing automobila. Shodno tome, i u Argentini nosi maksimalnu kompenzacionu težinu od 60 kilograma.

Superbrzi Salcburgring i Spa promenili su odnos snaga iza Sitroena i u prvi plan su izbacili brzinu „ševi kruza“. Njegov prosečni zaostatak pao je na pola sekunde po krugu, što znači da sekstet RML-ovih automobila prvi put ove sezone dobija balast od čak 40 kilograma, što je dvostruko više nego u Moskvi i Belgiji.

„Sivik“ je, kao i uoči Belgije, 0,7 sekundi po krugu sporiji od „C-elizea“, pa dodatna težina fabričkih i privatnih „hondi“ ostaje istovetna kao na Spa Frankoršampu i iznosi 20 kilograma.

Ni Lada nije smanjila zaostatak za najbržima, po krugu je i dalje sporija 2,2 sekunde. Stoga su trkači „grante“ i na stazi Terme Rio Ondo na težinskom minimumu od 1.100 kilograma, za Lada sport nepromenjenom od početka sezone.

kompenzacione težine za WTCC rundu u Argentini

model  razlika u vremenu kruga (s) balast ukupna težina
 sitroen C-elize 0,0 +60 kg 1.160 kg
 ševrolet RML kruz TC1 0,5 +40 kg 1.140 kg
 honda sivik WTCC 0,7 +20 kg 1.120 kg
 lada granta 1.6T 2,2 0 1.100 kg