Kubica: Na pisti sam rođen i odrastao…

Kad god počnu nagađanja o tome ko bi gde mogao da vozi u Svetskom šampionatu turing automobila 2015, ime Roberta Kubice neminovno se nađe u raznovrsnim spekulacijama.

Za brzog Krakovljanina se i 2013. govorilo da bi i zbog bliskosti sa Sitroenom mogao da uđe u WTCC program francuskog proizvođača. Poljski izvori tvrde da su pregovori o tome svojevremeno propali zbog sukoba interesa između Lotos grupe, naftne kompanije koja je Robertov lični sponzor, i Sitroenovog partnera Totala. Krakovljanin se u svakom slučaju opredelio za reli, britansku ekipu M-sport, i „ford fijestu RS WRC“, a sada je opet vreme da odabere profesionalni put.

124584_Kubicar10Aus14tw220

Aktuelna pretpostavka glasi: Robert je završio sa timom Malkolma Vilsona i, ako je zainteresovan za budućnost u reliju, ponovo će sarađivati sa Francuzima. Oni ga ozbiljno uzimaju u obzir, što povrđuje izjava Iva Matona, direktora Sitroen rejsinga, data magazinu Autosport pre desetak dana: „Razgovaramo s njim o idućoj godini. Imamo spisak potencijalnih vozača i tu je i njegovo ime.“

Ako je tema samo WRC, Kubica bi se pojavio kao timski kolega Krisa Mika, koji je već potvrđen kao prvi fabrički vozač francuske kuće u WRC-u 2015. Poljak je za Sitroen 2013. već osvojio WRC2 titulu, a ove godine je u „fordu“, u prvoj punoj sezoni u najjačoj WRC klasi pokazao obećavajuću brzinu, ali je ponovo prečesto izletao sa trasa i lupao automobil.

Međutim, Robert je nedavno priznao da su šanse za ostanak u reliju 50/50 i da bi se sa svojom zalečenom desnom rukom možda lakše snašao na kružnim stazama, jer se tu volanom radi kontrolisanije i uglovi zakretanja su predvidljiviji i po pravilu manji.

20130271284

Dakle, povratak u Sitroenov tabor Kubici bi dao mogućnost da spoji „najbolje od oba sveta“ i da vozeći i reli i turing trke zadovolji svoju strast, istovremeno postižući i uspehe. Dođe li do takvog dogovora, on bi nastupao za klijentski tim Sebastijan Leb rejsing, ali u kombinovanom programu, samo onda kada nema preklapanja WRC i WTCC kalendara. Tokom onih vikenda kada bi Poljak odsustvovao zbog reli obaveza, sedište u poluprivatnom „C-elizeu“ zauzimao bi Ma Ćinghua.

Bivši F1 vozač BMW-Zaubera i Renoa ovog vikenda se nalazi u Italiji, gde učestvuje na tradicionalnoj manifestaciji Monca reli šou. Robert je u Moncu došao prvenstveno da bi se zabavio na egzibicionom takmičenju na kojem nastupaju i zvezde kakve su Valentino Rosi i Ken Blok. Kada su novinari pokrenuli temu njegove profesionalne budućnosti, Krakovljanin nije dao direktan odgovor, ali je otkrio da nema mnogo vremena za premišljanja.

„Zasad još nemamo ništa definitivno, ali veoma brzo moram da donesem odluku o svojoj budućnosti. Za koji dan, ali svakako ne duže od dve nedelje, treba da odaberem šta ću raditi dogodine. Videćemo, mogućnosti su različite… Jasno, s jedne strane, dopalo bi mi se da nastavim u Svetskom reli šampionatu, ali s druge, možda bih mogao da se vratim i trkanju na krugu. To je i dalje veoma važan lični izazov.“

125920_Kubica11FRA14cm237 122844_Kubica09DE14sv113

Opasku da bi publika volela da ga vidi u dvostrukoj ulozi, i na krugu, i u reliju, Kubica je dočekao s odobravanjem: „Ah, to bih probao! To su dva potpuno različita sveta. Na pisti sam rođen i odrastao, i tu imam mnogo iskustva. Reli takmičenja zahtevaju mnogo drugačiji pristup. Ali, proveo sam skoro dve godine u Svetskom reli prvenstvu, gde je iskustvo ključni , da ne kažem i osnovni faktor. Sad korak po korak postajem sve konstantniji i, po mom mišljenju, manje grešim. Ove godine, s brzinom koju sam imao, shvatio sam da, ako uspem da budem konstantniji, mogu da postižem dobre rezultate. I to me mnogo motiviše da nastavim u WRC-u. Dakle, videćemo…“, kazao je u Monci najslavniji poljski automobilista.