Lada će testirati u Portugalu

Vozači ekipe Lada sport Rosnjeft, Rob Haf, Džejms Tompson i Mihail Kozlovski, učestvovaće na trodnevnom privatnom testu koji ruski tim iduće sedmice, od 30. marta do 2. aprila, sprovodi na stazi Portimao u Portugalu.

Fabrička trkačka postava proizvođača iz Toljatija isprobaće nova tehnička rešenja s ciljem povećanja i poboljšanja pouzdanosti, pa i konkurentnosti „lade veste TC1“ uoči druge runde Svetskog šampionata turing automobila, koja se održava od 17. do 19. aprila na stazi Mulaj El Hasan u Marakešu.

lada sportInženjeri Lada sporta koncipirali su plan razvoja za „vestu TC1“, koristeći podatke prikupljene tokom prve WTCC runde 2015. u Argentini. Na stazi Terme Rio Ondo pojavila su se samo dva ruska automobila, a njihovi piloti Haf i Tompson pozitivno su ocenili novi automobil, pohvaljujući njegovu brzinu i performanse.

Pojedini delovi već su isprobani tokom ove nedelje u francuskoj bazi ruskog tima u Manji Kuru, a predstojeće sesije u Portugalu donekle će poslužiti i kao nadoknada za propušteno usled manjka test vremena u predsezoni.