Lada, Kampos i Minih testirali u Slovačkoj

Posle slovačkog trkačkog vikenda, čiji je raspored izdiktirala kiša, ekipe Lada sport Lukoil, Kampos rejsing i Minih motorsport ostale su na autodromu kraj Bratislave da bi testirale.

Radnu sedmicu obeležili su im kratki pljuskovi i vetar, uslovi možda i nisu bili idealni, ali nije se dogodilo ništa uporedivo sa onim što je na Slovakija ringu viđeno u prošlu nedelju po podne. Otud su ekipe do maksimuma iskoristile svoje probne dane.

Za Ladu su vozili Haf, Tompson i Kozlovski. Minih i Morbideli testirali su svoje „RML ševrolete“. Kod Kamposa su u akciju stupili Borković i Valente, dok je Fulin bio u kokpitu TC2T „seat leona“.

„Slovakija ring je veoma prohtevna staza sa raznovrsnim krivinama, stoga je idealna za sprovođenje testova. Tokom tri dana koncentrisali smo se na podešavanja, dalji razvoj i upoznavanje naše TC1 „grante“. Izvezli smo mnogo krugova po različitim vremenskim uslovima i mislim da smo napravili neke korake napred,“ izjavio je Rob Haf.

„Ovo je bila izvrsna prilika za sticanje kilometraže i fino podešavanje različitih detalja,“ smatra Đani Morbideli. Italijan je, kao i njegov timski kolega Rene Minih, prešao 800 kilometara tokom testiranja.

Zadovoljan je i Dušan Borković: „Uspeli smo da poboljšamo vremena, posebno u prvom sektoru, u kojem smo tokom trkačkog vikenda imali problema. Popravili smo prolazno vreme koje smo izvezli u kvalifikacijama i to je znak da smo rešili stvari koje nisu valjale na tom delu piste.“