Lada na Nirburgringu sa samo dve veste

Premalo automobila, previše udesa: trkačka postava Lada sporta imaće samo dva člana na Nirburgringu. Za tim iz Toljatija nastupiće Rob Haf i Jap van Lagen, dok će Kozlovski ponovo morati da pauzira.

Za novi pad u brojnom stanju vozila ruskog tima kriv je Hafov prošlonedeljni test udes na Hungaroringu, koji je vozača poslao u bolnicu, a „ladu“ u radionicu.

Od ukupno četiri napravljene „veste“, sada su dve neupotrebljive za nemačku WTCC rundu. Prva je demolirana u trci 2 u Marakešu i sada se nalazi u fazi opravke i prepravke u test auto. Drugoj nokautiranoj „vesti“ popustilo je oslanjanje na probnoj vožnji u Mađarskoj i test je završen udarcem u ogradu od guma pri brzini od 180 km/h, o čemu smo već pisali.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015 ADAC GT Masters 2014Slovakiaring
Posledično, broj takmičarskih automobila ruske ekipe spao je na dva, a oni će na Nordšlajfeu biti povereni Hafu i Van Lagenu, ljudima koji iz njih u postojećim okolnostima realno mogu da izvuku najviše.

Kozlovski je žrtvovan, kao i u Marakešu, gde nije vozio jer njegova „vesta“ tada nije bila spremna za početak sezone. Tompsona su iz igre navodno eliminisali zubni problemi, ali je njegova budućnost u Lada sportu pod ozbiljnim znakom pitanja i prava istina o statusu dvostrukog BTCC šampiona biće poznata tek posle Nirburgringa.