Lada testirala uoči trka u Slovačkoj

Lada Sport Lukoil u dobrom raspoloženju prelazi u Slovačku na 7. i 8. trku Svetskog šampionata turing automobila 2014, pošto tim vidi znake napretka posle testiranja na Hungaroringu. Probne vožnje izvedene su u jednonedeljnoj pauzi između centralnoevropskih WTCC rundi, tim se zadržao u Mađarskoj kako bi na prvom sezonskom testu potražio još brzine i performansi.

Na Slovakija ringu, 5,9 kilometara dugoj ultramodernoj stazi sa raznovrsnim krivinama, projektovanoj s ciljem da podstakne trkanje vrata uz vrata, Rob Haf je pre dve sezone stigao do pobede. Ove godine, međutim, šampion iz 2012. ima relativno skromne ambicije za dve slovačke trke od po 11 krugova.

„Testiranje je bilo veoma korisno. Osećam da smo izveli unapređenja na automobilu. Pronašli smo i neke nove stvari na kojima mora da se radi, ali tome testovi i služe. Moramo biti zadovoljni rezultatima. Popravili smo vreme kruga za više od sekunde u odnosu na performanse sa trkačkog vikenda u Mađarskoj i jedva čekam da isprobamo nova rešenja u Slovačkoj,” rekao je Haf.

„Slovakija ring je fantastična staza, verovatno najteža za balans i set-ap automobila. Ima skoro svaki tip krivine – brze, spore, kratke i duge – i stvarno je teška za automobile s prednjom vučom. Moraćemo da pronađemo najbolji mogući balans. To je sjajno mesto, gde su navijači strastveni i prave stvarno dobru atmosferu!“

Džejms Tompson je takođe ohrabren dvodnevnim testovima u Mađarskoj.

„Lepo je što smo imali priliku da pređemo dodatne kilometre na Hungaroringu, i lepo je znati da ćemo testirati i sledeće nedelje u Slovačkoj. Isprobavamo nova rešenja, za koja se nadam da će biti od koristi u trkama na Slovakija ringu, jer je to tako izazovna staza, sa veoma zanimljivom mešavinom sporih, srednjebrzih i brzih krivina. Tamo smo se prošle godine baš namučili, prvi put smo došli na tu stazu i nismo imali priliku da testiramo pre trka. Trebalo bi da za nas ovog puta sve bude bolje, a ja se nadam da ću ući u prvih deset,“ izjavio je Tompson.

Mihail Kozlovski nije imao sreće u Mađarskoj, ali se nada da će Lada pokazati napredak u Slovačkoj.

„Nažalost, nisam prešao mnogo krugova, moj auto nije bio spreman. Zamenili smo motor u njemu i nadam se da ću u Slovačkoj biti uspešniji nego u Mađarskoj, pošto na Hungaroringu nisam završio nijednu trku. Svejedno, testiranje je bilo korisno, razmotrili smo mnoge stvari sa inženjerima, siguran sam da će nove ideje imati pozitivan efekat na “grantin” tempo,“ ispričao je Kozlovski.