Seat Evrokup: Lalušić, Bulatović i Brkić završili predsezonske testove

Uoči prve ovosezonske trke Seat leon Evrokupa, koja će biti vožena na stazi Pol Rikar u Francuskoj, Lein rejsing tim i vozači Mladen Lalušić i Dejan Bulatović, obavili su poslednje predsezonske pripreme na Red bul ringu u Austriji i Hungaroringu u Mađarskoj, na kojima je tim proveo dva naporna uzastopna dana.

DSC_0871
Na Hungaroringu smo probali drugačiju taktiku sa kočnicama, što nam nije donelo poboljšanje, tako da smo se vratili na stari set-ap. Test na Red bul ringu bio je kraći, ali uspeli smo da isprobamo nove opcije sa amortizerima, kao i neka unapređenja,” rekao je Lalušić. “Tome i služe testovi, da probamo i da napredujemo koliko možemo. Nadam se dobrom startu sezone u Francuskoj.”

DSC_0866
“Intenzivno smo testirali na dve staze u dva dana. Bilo je naporno jer smo radili po ceo dan, a sa staze na stazu smo se prevezli tokom noći. Malo smo spavali, ali uradili smo sve što smo zamislili.
U jednom trenutku u Austriji Mladen i ja smo zamenili automobile i vozili smo približno slična vremena krugova, što pokazuje da smo pronašli set-ap koji odgovara obojici. Poboljšavali smo set-ap, isprobavali i moguće i nemoguće, probali smo i različite gume koje su nam dozvolili da biramo. Sad ostaje samo start sezone u Francuskoj. Tim radi izvrsno, odlično se razumemo, a rezultati su sjajni kad uporedimo sa najboljim vozačima u Seat leon Evrokupu”, kazao je crnogorski vozač Dejan Bulatović.

DSC_0864
Na probama u Austriji tim je nastupio u punom ovogodišnjem sastavu, jer je u vožnjama učestvovao i Uroš Brkić, koji će sa Lalušićem nastupiti u “renou klio” u CEZ endurans disciplini. Brkić se na testu posvetio isprobavanju guma i različitih vrsta kočnih pločica. Sezona srpskog tandema u Centralnoevropskoj zoni počinje 23. i 24. maja, upravo na Red bul ringu.

DSC_0623 DSC_0233
Najveći organizacioni teret podneo je tim menadžer Miroslav Rastović, koji je na kraju bio zadovoljan učinjenim.

“Ovo nisu bili samo testovi za vozače, nego za ceo tim. Kako se približava sezona to i jeste najbitnije, jer nas čeka veliki broj trka, putovanja i neprospavanih noći. Mogu da kažem da sjajno funkcionišemo i pod najvećim pritiskom. Prezadovoljan sam Mladenom i Dejom, ali moram da pomenem i naše sjajne mehaničare Caja Nikčevića, Slavišu Simića, Ivana Ivanovića i Željka Posaveca, kao i neumornog PR menadžera Vladimira Anastasovskog. Mislim da baš ovako treba da funkcioniše jedan tim, a rezultati će to, nadam se, i pokazati”, pohvalio je Rastović svoje saradnike.