Lalušić i Brkić primili pehare za drugo mesto u CEZ enduransu

Na svečanom proglašenju najboljih automobilista u FIA Centralnoevropskoj zoni održanom u Zagrebu svoja zaslužena priznanja dobili su i mladi srpski vozači Mladen Lalušić i Uroš Brkić, takmičari Lein rejsing tima.

Njima je pehare za drugo mesto osvojeno u disciplini endurans u klasi do 2000 ccm, koje su osvojili vozeći “reno klio IV RS” uručio Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije.

Ceremoniji dodele godišnjih FIA CEZ nagrada prisustvovao je i Žan Tod, predsednik Međunarodne automobilske federacije.

image-970b2bf46b319d658ada064b4bf0c4f0e5cf5afaccaf530a0b93976fdc91aff5-V
“Ovo mi je četvrto međunarodno priznanje na kružnim trkama i, s obzirom na to da imam devetnaest godina, smatram to velikim uspehom i podstrekom za dalji napredak. U ovoj sezoni smo i ja i ceo tim dosta radili i rezultati nisu izostali. Pošto imamo velike projekte pred sobom i prostora za dalji napredak nadam se da će podrška države, AMSS, kao i sponzora u godini pred nama biti mnogo veća, da će na osnovu rezultata koji stoje iza nas naš potencijal biti prepoznat”, rekao je posle ceremonije Mladen Lalušić.

CEZ 2015 004
Njegov timski kolega Brkić smatra rezultat koji je 2015. postigao kao član Leinovog tandema najvećim u svojoj karijeri.

“Velika mi je čast što smo nagrade primili na svečanosti na kojoj su nagrade uručivali, pre svega, Žan Tod, a zatim i mnogi drugi funkcioneri iz samog vrha evropskog auto-sporta. Godina za nama je bila odlična prilika da se upoznam sa evropskim stazama i sistemom takmičenja i nadam se da ću i dogodine nastaviti uzlaznom evropskom putanjom. Još jednom bih se zahvalio celom Lein rejsing timu, bez kog ovaj rezultat ne bi bio moguć”, ispričao je Uroš Brkić.