Seat Evrokup: Lalušić i Bulatović testirali u Slovačkoj, nevreme omelo program

Prvi i drugi dan aprila ekipa Lein rejsing rezervisala je za testiranja na Slovakija ringu. Njeni vozači Mladen Lalušić i Dejan Bulatović trebalo je da ove termine iskoriste za pripreme uoči starta nove sezone u Seat leon Evrokupu.

Vozački dvojac srpskog tima početkom marta je imao test sesiju na Katalunji, a vožnjama kraj Bratislave prisustvovao je i Dušan Borković, čiju pomoć u ekipi ocenjuju kao vrlo značajnu.

DSC_0076 DSC_0234
Vremenske prilike pokvarile su planirani raspored testiranja. U sredu je u jutarnjim časovima čak padao i sneg, ali je u sunčanim intevalima ipak pređena pristojna kilometraža. Četvrtak je bio komplikovaniji zbog jake kiše i vrlo niskih temperatura. Uz to, na „seatima“ su se pojavili manji kvarovi, pa je kombinovanjem ispravnih delova oba automobila za nasatavak vožnji osposobljen jedan „leon“. Međutim, loše vreme je presudilo i na probe je stavljena tačka.

DSC_0119
„Izvezli smo dosta krugova i po suvom i na kiši, ali su uslovi bili dosta opasni za stvarno žestoko testiranje“
, ispričao je tim menadžer Miroslav Rastović. „Ipak, doveli smo automobile do pravih podešavanja, što je potvrdio i sam Borković. Dejan i Mladen su izvezli dosta krugova u sredu, ali u četvrtak su nas razočarali loši vremenski uslovi. U toku drugog dana testiranja imali smo i tehničkih problema – Mladenov je izgubio pritisak turbine, dok je Dejanov stao zbog kvara benzinske pumpe.“

„Napravili smo kombinaciju delova sa oba auta i osposobili smo jedan, da bi vozači što bolje upoznali stazu. Asistencija Dušana Borkovića nam je dosta pomogla i njemu smo jako zahvalni, ali sam zbog veoma loših vremenskih uslova, a radi bezbednosti vozača morao da proglasim kraj testiranja,“ objasnio je Rastović.

DSC_0228
„Autom se krajnje teško upravljalo, probao sam da odvezem što vise krugova po kiši, ali to nije bilo moguće i pri tom sam dva puta izleteo sa staze. Hladno vreme i intenzivna kisa su nas baš sprečili da obavimo dobar test“,
kazao je Lalusic

I Bulatović je bio razočaran nedovršenim poslom: „Strašno. Nismo ocekivali tako loše vreme, po takvom odavno nisam vozio. Žao mi je sto nismo testirali kako treba, ali nije se moglo protiv vremenskih uslova. Prekid testiranja je bio jedino rešenje, da ne napravimo neku glupost…“

Sledeći test Lein rejsinga planiran je za 16. i 17. april na stazi Red bul ring u Štajerskoj. Sezonu Seat leon Evrokupa otvara takmičarska runda na Pol Rikaru, 25. i 26. aprila.