Tim Unikorse ima slobodnu alfu 156 za ETCC

Norbert Kiš u "alfi 156" na Slovakija ringu 2014.

Mađarska ekipa Unikorse jedina je u prošlogodišnjem Evropskom kupu turing automobila u nekoliko navrata pružila dostojan otpor Krenek motorsportu i njegovim BMW-ima u TC2 klasi.

Nažalost po konkurentnost samog takmičenja, Mađari za 2015. još nisu sklopili ugovor ni sa jednim vozačem. Tim smatra da sigurno neće moći da organizuje bilo kakav program do 6. aprila (ponedeljak), koji je krajnji rok za celosezonske ETCC prijave i uzima kao činjenicu da takva vrsta učešća u ETC kupu ove sezone ne dolazi u obzir.

Zato će Unikorse pokušavati da s vozačima dogovara pojedinačne nastupe od trke do trke, a iz ekipe poručuju da ta stvar već i iz budžetskih razloga ne deluje jednostavno. Zasad potvrđena konkurencija u TC2 klasi brojem ne deluje spektakularno, što implicira da bi se uz odgovarajući vozački kvalitet sa „alfom 156“ mogli postizati vrhunski rezultati.

kiss
Za volanom tog automobila prošle godine je briljirao Norbert Kiš, ali samo na Pol Rikaru i Slovakija ringu, jer ga je preklapanje sa stalnim angažmanom u Evropskom šampionatu u trkama kamiona sprečilo nastupi na Salcburgringu, Spa i Perguzi.

I bilans iz Francuske i Slovačke govori dovoljno: Kiš je osvojio obe pol pozicije u klasi, nesrećan incident izbacio ga je iz igre na Le Kasteleu, ali se u punoj meri revanširao pobedom i drugim mestom na autodromu kraj Bratislave. Petr Fulin se verovatno ne bi s takvom lakoćom prošetao kroz ETC kup 2014. i imao bi bar jednog istinskog suparnika, samo da je Unikorse mogao da sprovede punu kampanju s mađarskim vozačem.

Ove godine Kiš će braniti evropsku titulu prvaka osvojenu u trkama kamiona, a podudaranje kalendara tih i ETCC trka ostavlja mu mogućnost da se kao turing vozač pojavi isključivo na prvoj rundi ETC kupa, početkom maja na Hungaroringu. Ipak, i ta kombinacija zavisi od novca i zasad još nije dogovorena.