Langefeld: Ciljam TCR Evropa za 2023, ali mi ne bi smetalo ni da branim titulu u TCR Italija

Holanđanin Nils Langefeld 12 godina je veoma uspešan u različitim turing kategorijama, a u poslednjih nekoliko sezona prošao je kroz najbolja TCR takmičenja.

Poslednja titula koju je osvojio bila je prošle godine u TCR Italija, gde se takmičio u “hjundai elantri” ekipe Target.

Performanse koje je pokazao tokom dve godine dovele su ga do devetog mesta na TCR Svetskoj listi. Ukoliko i ove sezone pokaže sličan tempo, to bi ga sigurno kvalifikovalo za finale TCR Svetske turneje na kraju 2023.

“U TCR Evropa 2021. nije išlo kako smo se nadali, zato sam 2022. rešio da se trkam u Italiji. To je bila odlična odluka, jer sam osvojio titulu. Sa ekipom Target sam sarađivao 2015. kad smo takođe imali dobre rezultate. Startna lista u Italiji je bila ogromna i vozilo se na veoma visokom nivou. Način organizacije i medijska pokrivenost su odlični, bio sam lepo prihvaćen, atmosfera je bila sjajna. Uživao sam na svim stazama, jer su to legendarni autodromi”, prisetio se Langefeld, koji je juče napuno 35 godina.

Što se tiče TCR Svetske liste, Holanđanin priznaje da se pomalo iznenadio svojom visokom pozicijom na njoj.

“U TCR Evropa sam bio konstantan, pet puta sam bio četvrti i dva puta sam se popeo na podijum. Prošle godine sam svaku trku završio u prvih osam, sa četiri pobede i šest podijuma. Osvajanje bodova na svakom vikendu je važno u borbi za titulu, ali je ispalo ključno i za visok plasman na TCR Svetskoj listi”, dodao je on.

Langefeld ima dve opcije za 2023. – da brani naslov u Italiji ili da se vrati u TCR Evropa.

“Cilj mi je TCR Evropa, ali u ovom trenutku je prilično teško. Ne bi mi smetalo ni da ponovo vozim u Italiji jer sam tamo stvarno uživao. U pregovorima sam sa nekoliko ekipa i sa sponzorima. Nisam fabrički vozač i ne mogu da sklopim baš veliki budžet, ali verujem da ću uspeti ono što sam zamislio”, završio je trkač iz Sasenhajma.