Žarko Knego ostaje u TCR Istočna Evropa: Nadam se plasmanu u prvih pet na kraju 2023.

Hrvatski automobilista Žarko Knego sprema se za start nove sezone TCR Istočna Evropa.

On je tokom 2022. prikazao dobar napredak, ali su podijumi izostali, pa mu je to osnovni cilj za 2023.

“Mislim da je TCR Istočna Evropa ozbiljno takmičenje sa dobrom konkurencijom. Staze na kojima se vozi mi se dopadaju, a vidim da dr Krenek ulaže mnogo truda da dovede još takmičara. Samo dobra konkurencija motiviše vozače, pa i mene, da voze preko limita”, kaže Knego.

“Nadao sam se da će Grobnik ostati u kalendaru, ali se to nije dogodilo. To je meni domaća staza i tamo su mi performanse odlične. Nadam se da će ga vratiti u narednim sezonama. Sad sam koncentrisan na ono što me čeka i da vozim najbolje moguće. TCR Istočna Evropa mi je bila jedina opcija, zbog blizine staza i limitiranog budžeta”, objašnjava Dubrovčanin.

“Ako nešto krene po zlu, uvek mogu da vozim Otvoreno prvenstvo Hrvatske, koje je bilo sjajno u pooslednjih nekoliko godina. Imamo pet ili šest TCR automobila, takmičenje nije baš na nivou TCR serija, ali je i dalje dobri trkanje. Ako se trke tamo ne poklope sa TCR Istočnom Evropom, možda nastupim u ona šampionata”.

Knego priprema i svoju “kupru”, koja je kupljena prošle godine, a koju je njegova ekipa tokom zime reparirala.

“Imali smo različite tehničke probleme prošle sezone. Zamenili smo sve delove za koje smo posumnjali da su problematični, a probaćemo da ugradimo i neka unapređenja. Trebalo bi da ga isprobamo na stazi za desetak dana, verovatno na Grobniku, gde planiram i obimniji test pred odlazak na Ošersleben. Konstantno radimo na edukaciji ekipe i potrudićemo se da uposlimo još mehaničara koji bi bili sa nama na stazi. Interesovanje mladih mehaničara je veliko, što me raduje”.

Hrvatski trkač smatra da mu je 2022. bila najbolja sezuona u dosadašnjoj karijeri što se tiče performansi, ali najgora po pitanjuu rezultata.

“Mnogo puta prosto nisam imao sreće, nadam se da će se to sada promeniti. Voleo bih da završim 2023. u prvi pet, daću sve od sebe”.

Knego nikad ranije nije vozio na Ošerslebenu, koji otvara sezonu u aprilu.

“Vozio sam stazu na simulatoru i vidim da na nekim delovima mala greška može da vas košta mnogo. Najvažnije je dobro proći krivinu, tako može da se nagradi ozbiljna prednost. Trebalo bi da tokom marta odem na Ošersleben, ali bez mog automobila, vozio bih neki zamenski auto, sličan mom, jer je tako značajno jeftinije, samo da steknem osećaj”, završio je Knego.