Livreja DJR “mustanga” za Darvin posvećena domorodačkom stanovništvu Australije

Tim Dik Džonson rejsing predstavio je posebnu i jedinstvenu kolor šemu svojih “fordova” kreiranu za rundu Australijskih superautomobila u Darvinu.

Ona je posvećena domorodačkim narodima Aboridžina i žitelja ostrva u Toresovom moreuzu, koji razdvaja jug Papue Nove Gvineje od najsevernije tačke australijske države Kvinslend.

U Australiji postoji program “Trkanje zajedno” (Racing Together), koji podržava pripadnike ovih naroda stare od 12 do 18 godina, zainteresovane da kao vozači ili članovi ekipa započnu karijeru u automobilskom sportu.

Livreja “mustanga” za Darvin posvećena je promociji tog programa, koji tim DJR ozbiljno podržava tako što mu je predsednik i direktor Rajan Stori u bordu direktora “Trkanja zajedno”, a Šel je i naslovni sponzor ekipe i partner programa.

Takođe, tvorac ovog jednokratnog vizuelnog identiteta “ford mustanga”, 17-godišni Bredin Sidoni, vozač je u programu.

On je objasnio u čemu je našao inspiraciju za svoj dizajn: “Iskoristio sam kornjaču kako bih istakao okruženje i životnu sredinu koju treba da zaštitimo, a zmiju sam dodao kako bih predstavio žestinu i snagu tima “Trkanje zajedno”.

“Oduvek sam želeo da budem trkač, a ovaj program mi je pružio tu priliku. Nisam mogao da verujem kada sam odabran da budem njegov vozač.”

“U našoj ekipi ima mnogo različitih uloga, ljudi su inženjeri, mehaničari, angažovani na društvenim mrežama i svi su srećni što su tu. Svi smo se povezali i postali stvarno dobri prijatelji.”

Smisao celog ovog poteza nije samo u podizanju svesti i povećanom angažmanu domorodačkog stanovništva u svetu trka, već i u pomirenju i pružanju jednakih i pravednih prilika tim žiteljima Australije.

Superautomobili planiraju da Darvin trostruka kruna bude godišnja runda posvećena domorodačkoj populaciji, što je koncept već ustaljen u drugim nacionalnim sportovima poput fudbala i ragbija.

Darvin trostruka kruna vozi se dolazećeg vikenda na Hiden veli trkalištu.