Lopes, Leb i Miler na podijumu trke 1 na Nirburgringu

Trka 1 na legendarnom Nirburgringu-Nordšlajfe možda nije ispunila očekivanja što se uzbuđenja tiče, ali je Hoseu Mariji Lopesu donela treću pobedu ove sezone i 14. u WTCC karijeri.

Na početku je Igo Valente upropastio start Norbertu Mihelisu i taj incident je doveo tri “c-elizea” na pozicije 1, 2 i 3 u formaciji Lopes-Leb-Miler, koji su u tom poretku i stigli na cilj. Nastup su bez izvezenog kompletnog kruga završili Rob Haf i Tom Koronel.

Jap van Lagen je bio veoma raspoložen za trkanje, verovatno želevši i da se pokaže potencijalnim poslodavcima za ostatak sezone, pa je njegova “lada vesta” veoma brzo pretekla Gregoara Demustijea i Džona Filipija.

Na polovini drugog kruga pojavile su i kapi kiše na pojedinim delovima staze, što je verovatno dovelo do proklizavanja “ševrolet kruza” Iga Valentea, pa je Francuz izleteo i završio u zidu od guma.

Drugu polovinu trke obeležio je pritisak Van Lagena na Zabine Šmic. Taj dugotrajni duel dobila je “Kraljica ringa”, odolela je pritisku, prošla je kroz cilj kao deseta i uzela je poslednji raspoloživi bod.

Tijago Monteiro odustao je krajem drugog kruga jer mu je guma ispuštala posle kontakta sa Valenteom. Mihelis i Tarkvini su vodili zanimljiv duel, prikazavši da unapređenja na “siviku” sa kojim su došli u Nemačku ipak rade kako treba. Norbi je trku završio na četvrtom mestu, a Tarkvini je u poslednjim kilometrima izgubio petu poziciju od Maa Ćinghue.

Mehdi Benani nije napravio nijedan incident kroz cilj je prošao kao sedmi, a možda najveće rezultatsko iznenađenje priredio je Stefano D’Aste koji je stogao do osmog mesta. Deveti je bio Tom Čilton.

tabela 1