Miler pobedio u trci 2, Lopes i Monteiro kompletirali podijum

Apsolutnu nadmoć na pravcu Sitroen je pokazao i u trci 2 na Nirburgringu-Nordšlajfe. Iako se na momente činilo da Honda ima tempo i da Tijago Monteiro možda može i do pobede, poslednji kolometri trke prikazali su totalnu premoć francuske ekipe.

U trci 2 nisu startovali Igo Valente i Tom Čilton, Francuz zato što mu je auto bio isuviše oštećen posle udarca u ogradu u prvom nastupu. Englez je izostao zato što su mu hladnjak izbušili šljunčani projektili koje je lansirao baš Valente prilikom svog izletanja s piste.

Ivan Miler je već na startu zauzeo drugo mesto iza Tijaga Monteira, dok je Tom Koronel pao na četvrtu poziciju, izgubivši duel sa Gabrijeleom Tarkvinijem. Rob Haf je imao manji kontakt sa Sebastijanom Lebom, ali se ovog puta “vesta” pokazala malo tvrđom nego ranije. Norbert Mihelis se ubrzo posle starta našao u boksu sa iskrivljenim prednjim desnim točkom i više nije izlazio na pistu.

Koronel je tokom dobrog dela prvog kruga zadržavao kolonu “C-elizea”, Benanija, Maa, Leba i Lopesa, sve dok grupa nije stigla do pete sekcije i megadugačkog pravca, gde su se karte izmešale. Miler je došao do vođstva, a Koronela su pretekla sva četiri “sitroena”.

11013238_640341576066039_1399788431496535578_n 10404088_640341706066026_126671758257783067_n
Tokom drugog kruga Monteiro je uspevao da se primakne Mileru, ali bez ozbiljnog ugrožavanja pozicije. Na kraju drugog kruga Ma je pretekao Benanija, a Haf Koronela. Ma je u trećem i poslednjem krugu izgubio kontrolu nad zadnjim krajem automobila i udario u ogradu, što je umalo upropastilo trku i Lopesu. Srećom po Argentinca, Kinez ga nije “pokupio”, već se Lopesu samo otvorio prolaz na četvrto mesto.

Nova egzekucija usledila je u poslednjem prolasku najdužim pravcem. Monteiro nije uspeo ni da se primakne vodećem Mileru, a Lopes je u cugu pretekao Tarkvinija za treće i Monteira za drugo mesto, a da je trka potrajala još koji metar, izgledalo je kao da bi se izborio i sa timskim kolegom.

Miler je kazao da mu je auto bio podešen za što veću maksimalnu brzinu, pa je zato bio neranjiv na pravcu, ali je vožnja bila komplikovanija u vijugavim sekcijama staze. Četvorostrukom prvaku sveta ovo je 43. pobeda otkako se trka u WTCC-u.

tabela2