I Haf i Van Lagen osvojili bodove za Ladu

Posle kvalifikacija upropaštenih mehaničkim kvarovima na „vestama“, mehaničari Lada sporta proveli su besanu noć, zamenili su agregate na Hafovom i Van Lagenovom automobilu i obe takmičarske sprave osposobili su za učešće na nemačkoj WTCC rundi.

Na startu trke 1 Haf je sa 16. mesta krenuo u proboj, ali je bio kolateralna šteta Valenteovih bravura i avantura. Kontakt sa „ševijem“ #7 iskrivio je kraj spone na Robovoj „vesti“ i primorao ga da se vrati u boks na kraju gran pri sekcije staze, bez ijednog pređenog kruga.

580808
Van Lagen je počeo opreznije i možda baš tome zahvaljujući pružio je uzbudljivu i zabavnu predstavu. Sigurnim manevrima na nemogućim mestima ostavio je za sobom Demustijea i Filipija, ali mu je prolaz do poslednjeg boda zaustavila Zabine Šmic. Holanđanin se dugo borio s njom, a slike tog duela možda će se i najduže pamtiti kada se bude opisivala prva subotnja trka na Nordšlajfeu.

U trci 2 vozači „vesti“ prikazali su se u moćnom izdanju, koje je opravdalo neprospavanu noć i koje će donekle neutralizovati gorak ukus od petka. Haf je krenuo trinaesti, Van Lagen ponovo sedamnaesti, a automobili su pokazali da su performantni i da mogu da izdrže izazove i napore Nirburgringa. I Englez i Holanđanin probili su se u plasmanu i kroz cilj su prošli kao sedmi i deveti. Rob je pri tom postavio i najbrži krug u trci 2 (8:44:059), što je prvorazredni dokaz tempa koji „lade“ imaju.

17451552730_3570ddc97a_z 17452834279_19efc37ea1_zOba auta u bodovima donela su timu iz Toljatija olakšanje i zadovoljstvo, a direktor ekipe Viktor Šapovalov posmatra ih i kao nagradu za uloženi trud: „Veliki je napor uložen da budemo spremni da uopšte startujemo. Ekipa je dobro radila da izvede automobile na stazu, rešili smo da se trkamo i ispalo je bolje nego što smo se realno mogli nadati. Naučili smo ponešto novo, tome se sada možemo posvetiti i stići na WTCC rundu u Moskvi u dobroj formi i spremni za napad.“

Hafovo sedmo mesto najbolji je takmičarski rezultat u još vrlo kratkoj karijeri „veste“. „Auto je bio divan za vožnju, pružio mi je mogućnost da se trkam sa samopouzdanjem. Vodio sam odlične borbe sa Koronelom, Lebom i ostalima, ostao sam precizan i hladnokrvan i kada drugi nisu i dovezao sam auto do cilja uz dobar rezultat“, ispričao je Hafi.

17639254391_58f2fb96c7_z 17451319188_dce6fa14c8_z„Izvrsno je što sam se vratio u redove Lada sporta, auto se u trkama ponašao izvanredno, bilo ga je lako voziti i sjajno je što sam osvojio bodove na mom povratku u WTCC“, dodao je Van Lagen, koji je za proizvođača iz Toljatija već nastupao 2008. i 2009. godine.

Sledeća WTCC runda vozi se 6. i 7. juna na Moskovskom autodromu. Hafu bi na domaćoj Ladinoj stazi društvo ponovo trebalo da pravi Van Lagen, a za tu priliku ekipa će verovatno vratiti i Kozlovskog u pogon, bez obzira na to kakvi su zaista njeni dugoročni planovi.