Lopesu još jedna pol pozicija, Koronel startuje drugi!

Pol pozicija “sitroena” i Pečita Lopesa nije posebna vest, ali drugo vreme Toma Koronela na kvalifikacijama na Hungaroringu jeste i vest i senzacija.

Iako u Hondi nisu očekivali nijednog vozača u top 5, tamo su se našla dvojica: Haf će u glavnoj trci u Mađarskoj startovati treći, a Monteiro peti.

Pol pozicija na uvodnoj trci treba da pripadne Tomu Čiltonu, pošto je Ted Bjerk po kazni pomeren na poslednje startno mesto u nedeljnoj prvoj vožnji.

Kada je izgledalo da će prestižno, ali ne naročito važno najbrže Q1 vreme otići Bjerku, Lopes je izvezao blistav krug i izbio na čelo tabele.U isto vreme, njegov timski kolega Miler žestoko se mučio da uđe u prvih 10. Bilo je i pomalo bolno posmatrati Milerov “C-elize” kako beži u uzastopnim krivinama, u automobilu identičnom onom koji je neki čas ranije zauzeo uverljivo čelnu poziciju.

CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze team Roal motorsport portrait ambiance during the 2015 FIA WTCC World Touring Car Race of Nurburgring, Germany from May 15th to 17th 2015. Photo Florent Gooden / DPPI.

Četvorostruki WTCC šampion završio je Q1 kao dvanaesti i bilo je jasno da se skoro provukao u Q2 u momentu kada je Valente u svom poslednjem napadu na štopericu ostao desetinku sporiji. Valenteov neulazak u Q2 verovatno je bio najneprijatnije iznenađenje ove subote.

Do kraja Q1 faze, Bjerkov “volvo” #62 preskočili su i Tarkvini i Haf.

Za nastavak kvalifikacija vizu su izvadili Lopes, Tarkvini, Haf, Bjerk, Benani, Monteiro, Katsburg, Mihelis, Koronel, Ekblom, Čilton i Miler

U prvoj rundi kvalifikacioni nastup okončali su: Valente, Filipi, Demustije, Minih i domaći vozač Fica, najsporiji na svim sesijama ovog vikenda.

U Q2 su, kao i obično, vođene tri borbe: prva za prolazak u najbržih 5, zatim ona za 10. mesto, koje donosi pol poziciju u uvodnoj trci, i, najzad, treća – bitka da se izbegne start iz omraženog šestog reda.

Lopes je lako došao do najboljeg Q2 rezultata, ali je za pravu dramu trebalo čekati kraj Q2 runde. Sve tri “honde” dovršile su poslednji napad u momentima kada je karirana zastava već pala. Brzi su bili i Mihelis i Monteiro, ali je Haf bio najbrži i nadmašio je čak i Lopesa.

U jednom trenutku sva tri fabrička “sivika” našla su se u top 5, s Mihelisom na 5. poziciji. Mađarski navijači krenuli su da se raduju takvom ishodu, ali ih je bukvalno ućutkao Tom Koronel koji je Q2 završio na četvrtom mestu i izbacio Norbija iz daljeg toka igre. Holanđanin je drugi put posle Pol Rikara izborio mesto u Q3 deonici.

U Q3 fazu prošli su Haf, Lopes, Monteiro, Koronel i Bjerk, a mesta od 6. do 12. zauzeli su Mihelis, Katsburg, Miler, Ekblom,.Benani, Čilton i Tarkvini.

chilton cilton

Takav poredak doneo bi pol poziciju Benaniju. Međutim, Bjerk je zbog zamene motora kažnjen i na uvodnoj trci mora da startuje poslednji, pa pol pozicija na inverznom startu treba da pripadne Tomu Čiltonu.

Bjerk je u Q3 ušao prvi, njemu pripada priznanje za prvi top 5 rezultat “volvoa” u Svetskom turing šampionatu. Brži od Šveđanina bio je Koronel, koji je vozio na ivici noža. Monteiro je uspeo da se smesti ispred pilota Polstar Cijan rejsinga, a iza vozača ROAL motorsporta. Vanzemaljac Lopes dominirao je u sva tri sektora i bio je šest desetinki brži od Koronela. Ali samo on!

Poslednji udarac imao je da izvede Rob Haf. Od prvog sektora Englez je zaostajao pola sekunde za Pečitom i zapravo je vodio borbu s Koronelom, koju je definitivno izgubio posle nešto sporije izvezenog trećeg sektora.

Kada se u obzir uzme i Bjerkova kazna, prve redove na uvodnoj trci popuniće: Čilton, Benani, Ekblom, Miler i Katsburg i Mihelis, a na glavnoj: Lopes, Koronel, Haf, Monteiro i Bjerk.