Borković: Nije loše, ali još ne razumemo sve

Posle drugog treninga na Eštorilu, vozači TCR Internacionalne serije bili su relativno zbunjeni onim što ih je ovog vikenda dočekalo u Portugalu.

Nezvanični testovi u sredu izgleda nisu puno pomogli da se bolje razume staza na kojoj serija gostuje prvi put. Neke pravilnosti se ipak uočavaju – recimo činjenica da pista ozbiljno “jede” pneumatike.

Dušan Borković izvezao je 10 krugova, a svoje i apsolutno najbrže vreme sesije postigao je u četvrtom napadu na štopericu. “Izgleda dobro, ali je teško sve razumeti, uslovi na stazi su zaista specifični. Isprobali smo neke varijante u podešavanjima i upalile su. Ovde je habanje guma veoma izraženo, pogotovu u poslednjoj krivini. Ako ne sačuvate gume kako valja, možete da budete brzi, ali da ipak završite pozadi. Kvalifikacije će sigurno biti zanimljive”, izjavio je Pančevac.

pepe oriola

Pepe Oriola zabeležio je drugo vreme, 159 hiljaditih sporije od Borkovićevog, i istakao je da se toko subotnjeg prepodneva nije preterano trudio oko plasmana: “Izvezao sam samo jedan brzi krug, u drugom pokušaju sam bio brži, ali sam rešio da prekinem krug da ne bih uništio gume. Uprkos balastu od 30 kilograma, osećaj u automobilu je dobar, samo čovek mora da bude jako oprezan jer se zadnji kraj automobila veoma lako gubi kontrola nad zadnjim krajem automobila.”

S petim izvezenim krugom i zaostatkom od četvrt sekunde za najbržim, Đani Morbideli bio je najuspešniji vozač “honde sivik” na drugom treningu na Eštorilu. “Za prvu pravu probu i nije ispalo toliko loše, pošto u poređenju s ostalima i nisam izvezao toliko mnogo krugova”, prokomentarisao je trkač iz Pezara svojih sedam jutrošnjih krugova. “Na početku mi je servoupravljač pravio male probleme, ali je kasnije sve bilo u redu. Ipak, treba mi još vremena da shvatim auto i pronađem njegove limite.”

2016-2016 Bahrain Race 2---10 Gianni Morbidelli_175

Šesti i najbrži od pilota “folksvagena” bio je Žan-Karl Verne. “Sesija nije bila loša, počinjemo da pronalazimo pravi tempo, iako je na ovoj stazi trošenje guma zaista problem. Imamo novi sistem regulacije raspodele sile kočenja, pa sam prvo morao njime da ovladam i nekoliko puta sam se našao u baš neprijatnim situacijama”, otkrio je pulen Leopard rejsinga.