Loš dan Mikice Vesnića

Prvi ETCC takmičarski vikend u 2014. počeo je daleko lošije nego što je tim ASK Sport auto Vesnić očekivao. Deseto mesto u TC2 klasi na kvalifikacijama i start daleko od vrha, iz 11. reda na trci 1, nikako nisu zadovoljavajući rezultati.

Vesnić je postizao sve brže krugove prilikom svakog izlaska na stazu, ali se to ispostavilo nedovoljnim. BMW 320si nije dovoljno slušao, pa srpski automobilista nije uspeo da pronađe dodatne sekunde koje vode do vrha. Kvalifikacioni zaostatak BMW-a sa startnim brojem 14 za najbržim u klasi veći je od tri sekunde.

Mikica u nedeljne trke ulazi sa ciljem da se dodatno upozna sa automobilom i, uz malo sreće, dokopa prvih bodova.

„Pokušali smo da pronađemo najbolje podešavanje automobila, ali jednostavno nismo uspeli. Na brzom delu staze nalazim se u vrhu ali u sporim krivinama koje se prolaze bukvalno sa 50km/h gubim previše vremena. Ispostavilo se da, i pored toga što se konstantno ubrzavam, ono što nam je predložio nemački inženjer nije dovoljno za vrh,“ kazao je srpski as.

„Odlučili smo da za sutrašnje trke sve promenimo. Tih 100 kilometara (distanca dve trke) iskoristićemo za dodatne testove u realnim uslovima. Šanse za visok plasman su nikakve, ali se ne predajemo do zadnjeg metra. Nadam se da će nas i vreme poslužiti kako bismo raščistili mnoge nejasnoće koje nam se vrzmaju po glavi,“ saopštio je Vesnić svoj plan za nedelju.

„Nisam imao ni previše sreće na kvalifikacijama jer sam u svojim brzim krugovima konstantno nailazio na probleme na stazi a dodatno vreme oduzelo mi je i sudijsko merenje automobila bukvalno u pola treninga kada sam krenuo ponove gume. Ipak, i bez toga smo daleko iza top vozača u klasi ali siguran sam da možemo bolje i da ćemo biti bolji,“ optimističan je Mikica Vesnić, i pored lošeg početka trkačkog vikenda.

Trofejnog srpskog vozača sutra očekuju dve trke, prva se vozi u 10h a druga sat vremena kasnije.