Borković: „Osmo mesto nije loše, ali su apetiti porasli“

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je osmo mesto u kvalifikacijama za trke druge runde WTCC sezone na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

To znači da će brzi Pančevac u nedelju startovati sa osme pozicije u trci 1, dok će u trci 2 krenuti sa trećeg mesta.

Borković je prvi deo kvalifikacija završio kao jedanaesti, krugom od 1:31,568, izvezenim pred sam kraj te sesije. Vozač „kruza“ #98 ostvario je nešto bolje vreme u drugoj kvalifikacionoj rundi (1:31,099), ali mu to nije bilo dovoljno da izbori prolaz u Q3 i već u subotu osvoji bodove.

„Nisam baš skroz zadovoljan, nije prošlo kako sam očekivao. Osmo mesto nije loše, ali su posle Maroka porasli apetiti, pa sam se nadao da ću opet biti u prvih pet. Istina, bio sam jako blizu tog petog mesta, na svega dve ili tri desetinke,“ izjavio je Borković.

Posle prvog trkačkog vikenda u Maroku, Dušan ima devet osvojenih bodova i osmi je u poretku vozača Svetskog šampionata.

„Na testovima smo imali bolje vreme, pa je očigledno da još nismo uspeli da izvedemo najbolji set-ap automobila, ali dobro je što ću u drugoj trci startovati s treće pozicije. Biće teško zadržati se, jer su iza mene veoma brzi Sitroeni koji će želeti da dođu na prve tri mesta. Ipak, na meni je da donesem ekipi nove bodove, naučim što više i postižem što bolje rezultate u nastavku šampionata,“ poručio je Borković posle kvalifikacija na Pol Rikaru.