Loti predstavio ETCR, električnu turing seriju koja startuje 2020.

Osnivač TCR koncepta Marčelo Loti iskoristio je završnu rundu TCR Evropa na autodromu Barselona-Katalonija da predstavi svoj novi šampionat, prvu električnu turing seriju nazvanu ETCR.

ETCR treba da startuje 2020. godine i zamišljen je kao prvo globalno takmičenje više brendova rezervisano za električne turing automobile. Iza šampionata stoji jedna od Lotijevih kompanija, WSC tehnologija.

U sklopu globalnog uspeha koji je postigao TCR, a svesna sadašnjeg trenda u auto-industriji koji je usmeren ka novoj i odgovornoj mobilnosti, kompanija WSC tehnologija je pre dve godine započela ovaj ambiciozni projekat s ciljem da trkački svet poveže s novim tehnologijama koje predstavljaju buduću stvarnost, kazao je italijanski menadžer.

“ETCR primenjuje električni pogon na iste šasije koje su nastale po TCR konceptu. On već privlači različite proizvođače automobila koji ga vide i kao sredstvo da auto-sport ponovo stekne ulogu platforme za istraživanje i razvoj, s koje iskustva i inovacije mogu da budu prenete na standardne proizvode.”

Naš je krajnji cilj da navijačima pokažemo da trke električnih automobila mogu da budu podjednako zabavne kao i trke onih koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem. I voleli bismo da istaknemo ogromno angažovanje Kupre u celom projektu s tehničkog stanovišta.”

Kao i u stvaranju TCR koncepta, Seat je prvi partner Marčela Lotija i u novom poduhvatu.

 “Saradnja između WSC i Seata počela je od začeća TCR koncepta i sada je zakoračila dalje u ovom projektu, u razvoju prvog trkačkog automobila izrađenog u saglasju sa ETCR tehničkim pravilima.”

Kupra je prva marka koja je razvila i predstavila automobil razvijen i izrađen po standardima nove ETCR platforme. Tokom najave nove serije u Barseloni, upriličena je i dinamička prezentacija španskog modela.

“Kupru e-rejser” pokreću dva elektromotora smeštena iznad zadnje pogonske osovine, oni isporučuju do 680 KS, a auto je opremljen i sistemom za povraćaj energije.

U poređenju sa konvencionalnom “kuprom TCR”, ovo vozilo ima 400 kilograma više, ali od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde, a od 0 do 200 km/h za 8,2 sekunde.

Detalji o formatu takmičarskih vikenda, kao i kalendar prve sezone globalnog ETCR šampionata biće objavljeni u dogledno vreme.