Loti: U TCR-u 2015. (barem) pet proizvođača

Prvi čovek TCR serije Marčelo Loti izjavio je kako u novoformiranoj trkačkoj kategoriji ove godine očekuje najmanje pet marki automobila i nagovestio da na tom broju ne treba postavljati granicu.

Uz već očekivane i najavljene proizvođače, na Lotijevom najnovijem spisku nalaze se i imena kuća koje su dosad samo priželjkivane kao takmičari, ali čije učešće nije bilo i potvrđeno.

„U 2015. ćemo videti barem pet brendova, tu su Seat, Honda, Folksvagen, Ford i Opel. Imamo još tri proizvođača, ali još ne mogu da vam otkrijem njihova imena“, rekao je Loti izveštaču TouringCarTimesa na Autosportovom međunarodnom salonu u Birmingemu.

TC_3 (6)
U najskorijoj budućnosti biće održani i prvi testovi, koji će TCR seriji služiti za ocenu i potom ujednačenje performansi automobila različitih proizvođača, po sistemu koji već uveliko i uspešno funkcioniše u GT3 takmičarskoj kategoriji.

„Izvešćemo prvi test radi balansa performansi početkom februara, a tada ćemo moći da otkrijemo i tri preostala brenda“, najavio je Italijan.

Budući u Engleskoj, idejni tvorac novorođene TCR kategorije osvrnuo se i na Ostrvo kao destinaciju „rođenu“ za turing trke. Međutim, zbog postojećeg i jakog nacionalnog šampionata, Loti nema ambiciju da tu pokušava sa svojom serijom, te nikakav TCR UK u budućnosti ne treba očekivati.

„Britanija je dobro tržište, legendarno kada su u pitanju turing trke, ali je Britanija zemlja BTCC-a. Naš prioritet su druge zemlje, u kojima ne postoje moćni turing šampionati. Ne mislim da se može izvesti organizacija TCR serije u Engleskoj, jer je BTCC tako jak“, kazao je Loti.