Luka Filipi vozi drugu “đulijetu” na Aragonu

Photo Xavi Bonilla / DPPI

Svetski kup turing automobila ovog vikenda ponovo vozi na Motorlandu Aragon.

Na španskom autodromu već je voženo pre dve nedelja, a vozač Mulzan rejsinga Žan-Karl Verne ubeležio je tamo svoju prvu pobedu.

On matematički i dalje ima šansu da osvoji titulu ukupnog prvaka, a na finale dolazi i kao vodeći u poretku privatnika.

Ovog vikenda u drugu “alfa romeo đulijetu” sešće ponovo Luka Filipi, pa će Verne može da računa na određenu vrstu pomoći u svom pohodu.

Filipiju je ovo četvrto gostovanje u najboljem turing prvenstvu sveta.

“U Španiji smo uspeli da pobedimo, prvi put ove sezone, iako smo mislili da to neće biti lako na autodromu kakav je Aragon. Žao nam je što nećemo imati priliku da se trkamo na domaćem terenu, na Adriji, ali je povratak na Aragon pozitivna stvar za nas. Verne i Mulzan rejsing su napravili odličan posao, jer smo i dalje u prilici da se trkamo za titulu. To je za nas san snova, posebno kad pogledamo iz koje pozicije smo ušli u prvenstvo”, rekla je Mikela Čeruti, operativni direktor Romeo Ferarisa.

Veoma sam srećna što će nam se ponovo pridružiti i Luka FIlipi. On se odlično osećao u “đulijeti”, ali ima mali hendikep jer se nije trkao sa ostalim momcima pre dve nedelje na Aragonu. Svakako mislim da ćemo se ponovo boriti za najviše pozicije”.