Lukas Auer je novi DTM adut Mercedesa

Mercedes Benc saopštio je ime još jednog vozača kome će poveriti kokpit svog „DTM AMG C-kupea“ u DTM seriji. U pitanju je 20-godišnji Austrijanac Lukas Auer, do prošle sezone vozač FIA Evropskog šampionata Formule 3.

Auer se tokom 2013. i 2014. trkao u Formuli 3 za Prema pauertim i Mike motoršport, za volanom bolida opremljenih Mercedesovim agregatima. U te dve godine zabeležio je 4 pobede, 22 podijuma i u obe sezone završio je na četvrtom mestu u vozačkom poretku. U novembru 2014. učestvovao je i na prestižnoj F3 Velikoj nagradi Makaua, na kojoj je osvojio drugo mesto.

FIAF3-1413550101
Za rezultate postignute u Formuli 3 Auer je nagrađen pozivom na Mercedesov decembarski DTM test.

„Ulazak u DTM je važan korak u mojoj karijeri“, rekao je Austrijanac, inače sestrić slavnog trkača Gerharda Bergera. „Ponosan sam što sam član Mercedesove porodice. O ovome nisam mogao ni da sanjam pre godinu dana. Prošlogodišnji test na Heresu bio je fantastično iskustvo. Jasno mi je da moj zadatak neće biti lak, DTM je vrhunska trkačka serija, a konkurencija je zastrašujuća, ali ja sam spreman da učim i šansu ću prigrabiti obema rukama.“

Auer_1„Trokraka zvezda“ je ove sedmice objavila da u DTM program dovodi dosadašnjeg GT trkača Maksimilijana Geca, dok je Auer pridošlica iz sveta jednoseda, u kojem Mercedes takođe intenzivno podržava i promoviše mlade talente. Na to podseća i profesionalni put vozača kakvi su Kristijan Fitoris i Paskal Verlajn, koji je prošle godine kao 19-godišnjak postao najmlađi osvajač DTM trke u istoriji šampionata.

U Mercedesu ističu da i GT klijentski programi i F3 mogu da dovedu do istog cilja i napretka u karijeri, a da sve zavisi od vozačeve usredsređenosti na uspeh, njegove predanosti i performansi.

DTM kontingent pilota proizvođača iz Štutgarta zasad ima tri pulena, Garija Pafeta, Maksimilijana Geca i Lukasa Auera, a vlasnici preostalih pet trkačkih sedišta tek treba da budu imenovani.