Stvara se globalna TCR mreža

Kroz međusobnu saradnju niza promotera i sportskih automobilističkih organizacija biće uspostavljena TCR kategorija u globalnim razmerama.

Sve njene trkačke serije imaće jedinstven korporativni identitet i jedan komplet tehničkih pravila, dok će, sa sportskog stanovišta, svaki nacionalni ili regionalni šampionat koji se odvija po TCR standardima imati slobodu da odabere sopstveni takmičarski format, u skladu s lokalnom tradicijom i potrebama vozača.

To su najvažniji zaključci dvodnevnog sastanka promotera različitih turing serija koje planiraju da usvoje tehnička pravila TCR kategorije. Cilj skupa održanog u Barseloni bio je stvaranje zajedničke strategije, koja bi trebalo da rezultira pojačanim interesovanjem nacionalnih dilera i uvoznika automobila za novostvorenu kategoriju, kao i nastankom međunarodnog tržišta TCR automobila i auto-delova.

Sastanku su prisustvovali promoteri i predstavnici sportskih automobilističkih organizacija i saveza iz zemalja Beneluksa, Kine, Dominikanske Republike, Nemačke, Italije, Portugala, Rusije, Južne Afrike, Španije, Tajlanda, Venecuele i SAD.

Odobren je i plan o osnivanju TCR Centralnoameričke serije, koja treba da startuje 2016. godine i da svoje trke vozi u Kolumbiji, Kostariki, Dominikanskoj Republici, Gvatemali, Meksiku, Venecueli i Sjedinjenim Državama.

Marčelo Loti, direktor kompanije WSC Ltd (promotera TCR Internacionalne serije), izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je TCR koncept, prvi put predstavljen u julu 2014. dočekan tako širokim i energičnim odobravanjem i ocenio je da novu seriju čeka sjajna budućnost.