Majk i Mišel Halder stižu u WTCR, voze “honde” porodičnog tima

Posle izuzetno zapaženog nastupa u TCR Evropa 2020, nemački automobilisti Majk i Mišel Halder nameravaju da nastave uzlaznom putanjom u svojoj trkačkoj karijeri.

Oni planiraju da se ove godine okušaju u Svetskom kupu turing automobila, oboje u “hondi sivik” porodičnog tima.

Majk će se, osim generalnom plasmana, bodovati i za Juniorsku titulu, dok će Mišel moći da se bori za novoustanovljeni Trofej za dame. Takođe, oboje će imati priliku da se bori i za naslov nezavisnog šampiona.

“Veoma je teško naći sponzore u globalnoj soituaciji sa koronavirusom, ali radimo na tome i nadamo se da ćemo se naći na startu WTCR sezone. To će biti ostvarenje našeg sna”, otkrila je Mišel Halder, koja će biti prva dama koja se takmiči u WTCR.

Ona dodaje da oboje planiraju da uče tokom 2021, a da će to biti veliki i odgovoran posao.

“Postoje staze koje nismo vozili ranije, zato mislim da nam neće biti lako, ali se nadam da ćemo postići zapažene rezultate i steći ogromno iskustvo. Sezona počinje na Nirburgringu, tu smo ranije vozili i mislim da će nam to biti od velike pomoći na debiju. Samo se nadam da ćemo zaisti i biti tamo”, dodala je ona.

Inače, Majk i Mišel se trkaju od najranijeg detinjstva, prvo u kartingu, zatim u TCR Nemačka. Prošle godine su počeli sezonu u nacionalnoj seriji, ali zbog učestalog kažnjavanja za koje su smatrali da je nepravedno napustili su ovo takmičenje i prešli u TCR Evropa.

Majk Halder se borio za titulu do poslednje trke, ali je sezonu završio kao četvrtoplasirani, dok je Mišel imala nešto slabiji nastup, završivši 2020. kao 15. u generalnom plasmanu.