Makeš: Nadam se da ću 2022. braniti titulu TCR Istočna Evropa u novom “audiju RS3 LMS”

Češki automobilista Mihal Makeš postao je šampion TCR Istočna Evropa za volanom “kupre leon”.

On je u finišu sezone nadmašio iskusnog Tomaša Pekarža, koji je vozio isti automobil, pa mu je titula tim draža.

“Osećaj je neverovatan. Ovo mi je tek druga sezona u TCR automobilu. U Brno je Tomašov tim bolje setovao automobil, znao sam da moram da vozim na limitu. Pravio sam neke sitne greške, ali srećom ni Tomaš nije uspeo da trijumfuje ni na jednoj trci, pa sam sakupio više poena”, rekao je Makeš našem kolegi Dušanu Bouzeku, a objavio je portal ceskeokruhy.cz.

Ono što je najzanimljivije je činjenica da su u seriji učestvovale dve nove “kupre kompetision”, ali da su Makeš i Pekarž sa starim modelima uspeli da budu bolji.

“Fulinova trkačka akademija je imala mnogo tehničkih problema na početku sezone, ali su uhvatili ritam u Slovačkoj i automobili su im prosto leteli. Međutim, Tomaš i ja dobro započeli sezonu i imali dovoljnu prednost, pa Karol Vitke nije uspeo da nas nadmaši. Videlo se na poslednje dve runde koliko su ti automobili brži, preticali su nas i nestajali”, dodao je novi šampion.

Što se planova za 2022. tiče, Makeš ih još nema, ali postoje indicije da će ostati u seriji u kojoj se ovenčao priznanjem.

“Mislim da bi bilo najpametnije braniti titulu u TCR Istočna Evropa, ali sve zavisi od novca. To sigurno ne bi bilo sa starom “kuprom” jer su novi automobili neuporedivo brži i ne verujem da bih mogao da ponovim ovaj uspeh. Voleo bih da vozim novu generaciju “audija RS3 LMS” jer ima najbolji koncept od svih TCR automobila. Nadam se da ću uspeti da dobijem neko ozbiljnije sponzorstvo i da sklopim budžet za ono što sam zamislio”, završio je mladi Čeh.