Pekarž nije uzeo TCR titulu, ali njegova ekipa u Reno klio kupu nije znala za poraz u 2021.

Foto: Facebook/Carpek

Češki automobilista Tomaš Pekarž nije uspeo da osvoji titulu TCR Istočna Evropa, iako se činilo da će mu to lako poći za rukom posle dominacije na početku sezone.

Matematički, na poslednjem vikendu sezone u Brnu još je bilo moguće da nadmaši Mihala Makeša, ali se to ipak nije dogodilo. Za utehu mu je ostala činjenica da je trkač sa najviše pobeda u sezoni, četiri puta se peo na najviši stepenik podijuma.

“Drugo mesto nije baš ono čemu sam se nadao i šta sam zamišljao. Tokom sezone su stvari izgledale mnogo bolje, ali mi je presudilo što dva puta nisam završio trku zbog tehničkih problema. Ali to je trkanje. Mihal je pametan i mlad momak, brzo vozi i oseća automobil. Takođe i prilično tvrd, u prvoj trci u Brnu me je rako zatvorio da nisam mogao da verujem, prilično je hrabar. Uživao sam da se trkam sa njim. TCR auto je teško setovati, nekad smo bolje radili mi, nekad njegova ekipa. Svakako mu čestitam na tituli”, rekao je Pekarž.

Istovremeno, Pekaržova ekipa Karpek u ESET Reno klio kupu briljirala je tokom sezone u ovoj seriji. Filip Sandstrem je obezbedio titulu i pre kraja sezone, sa devet pobeda u 12 trka, a najuspešniji je trkač u svim ESET takmičenjima, kao i najbolji junior.

Erik Bertilson je bio drugi, Juso Pantila treći, a Rihard Majksner četvrti, što je upotpunilo uspeh Pekaržove ekipe, jer su na svim trkama pobeđivali upravo njegovi trkači.

Pekarž ćemo gledati još dva puta tokom ove sezone, u Klio kup Evropa na Red bul ringu i u Monci. Čeh je trenutno drugi u grupi C, i još ima šansu da tu osvoji titulu.