Makeš osvojio pol-poziciju u Poznanju ispred Pekarža, Vesnić startuje deseti

Kvalifikacije za prvu trku poljskog vikenda TCR Istočna Evropa, za koji je prijavljeno 15 takmičara, vožene su na stazi Tor Poznanj.

Pol-poziciju za trku 1 osvojio je vozač “kupre” Mihal Makeš. On je krug prešao za 1,37:732, što je bilo za tri desetinke bolje od drugoplasiranog Tomaša Pekarža, takođe u “kupri”.

Njih dvojica su se smenjivala na vodećoj poziciji tokom čitave sesije i ponovo su pokazali da su ove sezone prilično nedodirljivi.

Treće startno mesto pripalo je Šimonu Jablonskom u “hjundaiju i30 N”, a njegov najbrži krug je za jednu desetinku bio bolji od Lukaša Stolarčika, koji je najbolje plasirani “audi RS3 LMS”.

Šesto mesto pripalo je Petru Čižeku, koji vozi “kupru leon kompetision”, a domaći trkač Bartoš Grožek uspeo je da osvoji sedmu poziciju.

Karol Vitke, u drugoj “kupri kompetision”, plasirao se ispred našeg trkača Milovana Vesnića, koji je tokom kvalifikacija uspeo da se popne u plasmanu do sedme pozicije, ali je nije i zadržao.

Iza njega kreće Đakomo Germandi, koji se ipak pojavio u Poznanju uprkos povredi noge, dvanaesto vreme postavio je Sebastijan Kolakovski, trinaesti kreće Jakub Višomirski, ispred Sanela Ćehića i Radima Adameka.

Prva trka na programu je sutra od 11.35 uz prenos na Jutjub platformi Kreator TV.