Makeš slavio u Poznanju ispred Pekarža i Jablonskog, Vesnić bez bodova

Pilot “kupre” Mihal Makeš trijumfovao je u prvoj trci poljskog vikenda TCR Istočna Evropa na stazi Tor Poznanj.

Sa njim su se na podijum popeli Tomaš Pekarž i Šimon Jablonski, a sva trojica su daleko iza sebe ostavili konkurenciju.

Makeš je odlično startovao i održao se na vodećoj poziciji, a Pekarž i Jablonski su posle takođe dobrih startova uspeli da otprate njegov tempo.

Vesnić je dobro krenuo, odmah napredovao dve pozicije, a najveći skok u prvom krugu izveo je Đakomo Germandi, koji se probio na šesto mesto.

Italijan je krug kasnije izgubio duel sa Čižekom, dok su Vesnića prošli Stolarčik i Grošek, pa se opet našao na desetoj poziciji, sa koje je i krenuo.

Vodeći trio se odvojio od pratilaca, a uzbudljivo je bilo na začelju, gde su se žestoko borili Vitke, Ćehić i Kolakovski. Kolakovski je u jednom trenutku napravio ogromnu grešku, uz kontakt sa Ćehićem i izleteo sa staze, ali je nastavio trku na poslednjoj poziciji.

Germandi je izgubio bitku sa Grošekom, pa se našao ispred Vesnića, na devetom mestu.

Poslednja trećina trke protekla je bez uzbuđenja na stazi, osim što je Vitke uspeo da bez većih problema savlada Vesnića za 10. mesto. Makeš je učvrstio vođstvo sa šest sekundi prednosti nad Pekaržom, koji je napravio razliku od dodatnih 9 sekundi u odnosu na Jablonskog. Lider serije postavio je i najbrži krug trke.

Makeš je smanjio zaostatak u generalnom plasmanu, pa mu sada Pekarž beži samo šest poena.

Druga trka u Poznanju startuje sutra od 12.15.