Marijani: Honda je u Monci izvodila svoj program, “sitroen” startuje kao favorit

Na zajedničkim WTCC probama u Monci “honde sivik” nisu briljirale zabeleženim vremenima i jedini top 3 rezultat japanskog proizvođača ostvaren je tek u sredu po podne.

Testovi na znamenitoj italijanskoj pisti bili su prva prilika da se konkurenti u šampionatu 2017. nađu na istom mestu i odmere snage. Fabričke ekipe radile su vidno drugačije od privatnih: dok nezavisni učesnici u najboljem slučaju imaju tek minimalna sredstva i mogućnosti za razvoj postojeće tehnike, zvanični timovi raspolažu resursima za dalja unapređenja. Otud i pretpostavke da su i Honda i Volvo isprobavali različita rešenja, da im cilj nisu bila sama vremena, te da su želeli da ponešto od performansi i sakriju.

Možda i zbog toga direktor JAS motorsporta Alesandro Marijani uopšte nije bio zabrinut pozicijama Hondinih pilota i isticao je da italo-japanska kombinacija sprovodi svoj program i trudi se da ga što bolje izvede. Svoja gledišta on je detaljnije objasnio u intervjuu za italijansku verziju portala Motorsport.com, ne zaboravivši da istakne da “sitroene” i dalje smatra favoritima, iako su oni ove godine isključivo privatnim rukama.

Neki tehnički problem dugo vas je zadržao u garaži u utorak. O čemu se radilo?
– Ticalo se izolacije izduvnog sistema na Monteirovom automobilu. Lepak se praktično skuvao i postojao je rizik da sve izgori. Radi sigurnosti, radije smo zaustavili sva tri automobila i preradili smo sistem da bismo sprečili dalju štetu. Što se tiče ostalog, bilo je još nekih sitnih glavobolja, ali ničeg ekstremno zabrinjavajućeg.

Koliko ste toga sakrili?
– Nismo ništa skrivali, jednostavno smo se koncentrisali na naš posao kako bismo nastavili razvoj. On je podeljen na tri automobila koja imamo u boksu: na jednom smo isprobavali različita podešavanja oslanjanja i geometrije, na drugom motor, a na trećem aerodinamiku. Sakupljali smo podatke, jurnjava za performansama sada nema mnogo smisla, jer su temperature još niske i uslovi na koje ćemo naići kada šampionat počne biće mnogo drugačiji, biće toplije.

Monca je pista na kojoj je potrebna velika krajnja brzina, a “sivik” se ranije s njom mnogo mučio. Dokle ste stigli?
– Istina je da je bilo tako, ali je dobra vest da smo danas u nivou sa ostalima, što pokazuje da se trud uložen preko zime pokazao korisnim i da je dao plodove. Jasno, Monca ove godine neće biti među pistama koje nam odgovaraju i, premda sam bio pomalo zabrinut pre početka ovih testova, postignuti rezultati su veoma dobri.

To je, dakle, potvrda vašeg napretka?
– Apsolutno. Pre godinu dana nismo bili u ovakvoj situaciji, nije postojala tako velika razlika u aerodinamici, dok danas možemo puno da se igramo na tom planu i tu postoji još veliki prostor u (aerodinamičkoj) efikasnosti koji možemo da iskoristimo..

Kako je po vašem mišljenju prošao prvi okršaj sa suparnicima?
– Pre dve godine, izgledalo je da sve ide dobro, ali su se pojedinci dobro skrivali i mi smo naseli, pa smo se na početku sezone našli u zaostatku. Tu smo naučili da moramo da sledimo sopstveni program, bez osvrtanja na rezultate drugih. Bodovi počinju da se sabiraju tek kad krenu prve trke.

Ipak, konkurenti su bili tamo, niste mogli da ih ignorišete.
– Vidi se da su u Volvou mnogo radili, dok za “sitroene” znamo da su moćni i dobro istestirani automobili. S Benanijem i Čiltonom su još 2016. postizali odlične rezultate, danas imaju i Hafa, koji je prošle godine bio s nama i koga dobro poznajemo. Ipak, generalno nije bilo iznenađenja.

Jeste li šetali duž piste da biste posmatrali ponašanje automobila?
– Ne, jer sam i s te strane naučio da postoje mnoge varijable i da možete steći potpuno pogrešnu predstavu. Uostalom, vozač koji ume da vozi odmah vidi kako sve funkcioniše.

Do koje je faze u sopstvenom razvoju stigao Mičigami?
– Mora još mnogo da vozi, ali kao što sam već kazao, njegov pristup je smiren i veoma profesionalan. Zadajemo mu različite zadatke kako bi bolje shvatio različite parametre automobila i njegovih delova.

Svi kažu da je Honda u obavezi da ove godine pobedi. Pod kolikom ste presijom?
– Ističem: mi želimo da pobedimo i u to nema trunke sumnje, dakle presija sigurno postoji. Ali, ne verujem da smo mi na to obavezni, budući da Volvo ima tri moćna vozača, mnogo je testirao tokom zime da bi razvio automobil i koristi sve ono što je izveo prošle godine. Istovremeno, “sitroeni” iz mnogih razloga ostaju u prednosti. Izlazimo na pistu da bismo pobeđivali, ali postoje i konkurenti i ne trkamo se sami.

Honda je mnogo uložila u WTCC i bez fabričkih “sitroena” trebalo bi da može da napravi taj iskorak.
– Sitroen je imao veliku prednost jer je homologirao auto na početku ciklusa, i to posle 40.000 kilometara testova, dok smo mi to uradili sa pređenih samo 3.000. Volvo je proveo celu godinu bez presije i s namerom da skupi informacije kako bi ih sada pretočio u praksu. A mi smo, za razliku od njih, stalno bili u obavezi da jurimo za “sitroenom”, koji je koristeći i pravilnik svejedno održavao prednost nad bilo kime ko bi ga pratio. S njima na stazi, nismo imali nikakvu obavezu da pobeđujemo. Štaviše, bili smo sjajni kada smo ih pobeđivali jer je to pokazivalo da smo u stanju da premostimo još ranije stvoreni zaostatak.

Mislite li i dalje da će se “sitroen” naći na silaznoj putanji bez podrške fabričkog tima, kako ste ranije tvrdili?
– Sigurno je da ne mogu da dominiraju kao ranije, ali imaju da iskoriste još toliko veliku prednost da je očigledno da startuju kao favoriti. Dovoljno je setiti se šta je Miler uradio 2013. sa “ševroletom” tima RML, koji tada više nije bio fabrički auto. To je bio “sitroen” onog doba i opet je pobeđivao bez poteškoća. Razliku možda čine sitni detalji, ali performanse ostaju konkurentne i one se ne gube.

1 Comment

  1. Da Haf ne vozi Citroen ove godine, bila bi velika gre’ota, da se biser baci pred …..Komini nema angazman a Filipi cepa C-ELIZE! Kuda ide ovaj sport, ima li ko da mucne glavom? Da mu nijedan WTCC tim nije ponudio nesto. Sampionat bi dobio veliki sarm sa njim. Pa ako nista, bar je TCR dvostruki sampion. A voze neki Nadj, Filipi i sta ti ja znam. A pogledajte gore prvu sliku, Monteiro ima i svoju sliku u garazi:-) Sto kaze ona u Nacionalnoj Klasi kada vidi Boru Todorovica sa Floydom:…”pa ovo su shokovi!”

Comments are closed.