Marijani: Veoma sam razočaran ponašanjem vozača Volvoa, izudarali su nam sva tri “sivika”

Direktor Kastrol Honda WTC tima i JAS motorsporta Alesandro Marijani nije toliko razočaran činjenicom da su vozačima njegove ekipe izbrisani svi rezultati sa kineske WTCC runde, koliko onim što su njegovi puleni na Motegiju pretrpeli u agresivnim duelima s pilotima fabričkog Volvoa.

Iz Japana je u subotu ujutru stigla vest da je Honda doživela i drugu diskvalifikaciju u dve godine, da su joj anulirani svi plasmani na Ningbou i to je u velikoj meri doprinelo stvaranju predstave da je sezona praktično rešena u korist Volvoa i da su Šveđani nadomak obeju titula.

Dan kasnije, Hondini trkači su se na poplavljenom Motegiju prikazali u odličnom svetlu, ali su svi imali incidente sa suparnicima iz Polstar Cijan rejsinga. Počelo je duelom Niki Katsburg – Rio Mičigami, nastavilo se kada je Nestor Đirolami pogurao Norberta Mihelisa, a tačku na i stavili su bliski susreti Teda Bjerka i Estebana Gerijerija, i sve to u uvodnoj trci. U tim duelima puleni Honde sletali su sa piste i ostajali su bez važnih bodova – Mihelis je možda mogao do petog, a Gerijeri do drugog mesta – i nije čudno da se u italo-japanskoj pitaju da li je sve to bilo slučajno.

Marijani je za italijanski Motorsport.com otkrio nešto više o uzroku diskvalifikacije Honde sa WTCC runde u Kini, a posebnu gorčinu ispoljio je komentarišući ponašanje trkača Volvoa na Motegiju.

Situacija je utoliko neprijatnija što su Hondi prošle godine zbog neregularnog ravnog poda brisani rezultati iz Marakeša, dok se najnovija diskvalifikacija tiče nedozvoljenih injektora u sistemu za ubrizgavanje goriva. Šta god bio razlog, dve diskvalifikacije u dve sezone, za takav tim i takvu automobilsku marku ipak su previše.

Photo Gregory Lenormand / DPPI

Što se tiče ravnog poda iz 2016, iskoristili smo sivu zonu u tehničkom pravilniku u apsolutno dobroj veri i to je FIA uvažila”, brani se Marijani. “Isto je učinjeno i sa injektorima, ali se tu nažalost pojavio problem u u interpretaciji pravilnika. Između ostalog, to nije bila modifikacija koja je mogla da nam donese povećanje performansi. Šteta što se to dogodilo sada, jer nas košta prilično sa aspekta bodova.”

Kao i prošle godine, Honda i JAS motorsport apsolutno ne žele da izvode ništa nelegalno. Postoje pravila i ako FIA sudije tvrde da ih nismo poštovali, prihvatamo njihov sud, sada s gorčinom, ali bez daljih polemika ili žalbi. Ponavljam da smo sve izveli u dobroj veri i drago mi je da je FIA to shvatila, u suprotnom bi kazna bila mnogo oštrija.”

Honda je na domaćoj stazi zabeležila MAC3 pobedu, Mihelis se pobedom s pol-pozicije na glavnoj trci ipak održao u borbi za titulu, ali direktor JAS motorsporta veruje da se iz vikenda moglo izvući i više, a da su ih rivali u tome onemogućili nefer ponašanjem.

“Norbi je u nedelju bio zaista neuhvatljiv i to je i pokazao. Ali, postoji nešto sa čime ne mogu da se pomirim.”

Veoma sam razočaran ponašanjem Volvoa i kontaktima koji su se dogodili u japanskim trkama. Izgledalo je da sva tri njihova vozača imaju nameru da izudaraju sva tri naša automobila. Mičigami je leteo, a Katsburgovom krivicom nije uspeo da postigne dobre rezultate koje je zaslužio. U isto vreme, Bjerk je direktnim udarcem sprečio Gerijerija da osvoji drugo mesto u uvodnoj trci, iako mu je Esteban ostavio prostor. Đirolami je bukvalno izbacio Mihelisa napolje i taj incident me je najviše iznervirao.”

“Možda su u Volvou mislili da mi angažovanjem Tarkvinija i Gerijerija želimo da im ubacimo klipove u točkove i da dovodimo vozače koji bi mogli da ih oštete, ali se to uopšte nije desilo, kao što se na poslednjim trkama i videlo.”

Upoređujući probleme s kojima se susreo, Marijani ne poriče da kod njega veću ljutnju izaziva ponašanje pilota Volvoa nego brisanje Hondinih rezultata iz Kine.

Polstar Cijan rejsing se nažalost ponašao onako kako je mislio da može i to me je iznerviralo više nego priča s injektorima.”

Gerijeri je pozvan da na Motegiju odmeni Tijaga Monteira i na tom zadatku se vrlo dobro pokazao. JAS direktora to nije iznenadilo, njega je Argentinac zadivio i više nego Tarkvini na Ningbou, s obzirom na činjenicu da je debitovao u “siviku”.

Gerijeri je izuzetno moćan vozač, to smo i ranije znali, zato smo ga i uzeli i činjenica je da je obavio odličan posao. Dakle, nije me iznenadio, naprotiv. Mnogo više me je zadivio nego Tarkvini, jer je vozio auto mnogo drugačiji od onog koji je prethodno imao, a uslovi su bili mnogo gori. Obojica su nam enormno pomogli i Esteban bi mogao da nastavi s nama do kraja sezone, zavisi od toga šta će lekari kazati Monteiru kada budu procenjivali njegov oporavak, koji u svakom slučaju teče dobro.”

Marijani je otkrio da je s Gerijerijem već dogovoren nastup u Makauu, ukoliko portugalski trkač ne stigne da se oporavi za pretposlednji WTCC takmičarski vikend.

Tijagova rehabilitacija se nastavlja, nažalost, mislio sam da će se stvari srediti ranije. Svakako, udarac koji je zadobio bio je veoma jak i još ne znamo da li će u Makauu moći da bude s nama. Zato smo se sporazumeli s Estebanom da se trka za nas ako Tijago to ne bude mogao. U svakom slučaju se nadam da će moći da se vrati za Katar, kako bi pokazao da je ponovo u formi i da se oporavio.”