Bivšem WTCC trkaču Marinu Čolaku tri godine zatvora

Hrvatski automobilista Marin Čolak osuđen je na tri godine zatvora, zajedno sa svojim poznanikom Daliborom Opačakom, jer je u novembru 2010. izazvao saobraćajni udes u kome je život izgubila dvadesetogodišnja Ivana Obad.

Hrvat je proglašen krivim zbog bezobzirnosti i kršenja zakona, a sudija je u obrazloženju kazne naveo da ni Čolak ni Opačak nisu pokazali ni trunku kajanja, prenosi Večernji list.

Dvojica osuđenih su incident izazvala trkajući se na auto-putu kod Bosiljeva, na putu Zagreb-Rijeka. Čolak je vozio “ferari” u kome je bila i Obadova, dok je Opačak vozio “nisan”. Opačakov automobil je udario u Čolakov pri brzini od 205,3 kilometra na sat, pa je Čolak izgubio kontrolu. Auto se zatim okrenuo nekoliko puta i eksplodirao.

Čolak je zadobio više povreda, dok je Obadova ostala zarobljen u automobilu i tamo izdahnula.

7T7Q6177Suđenje je trajalo pet godina, jer je slučaj iz suda u Karlovcu prerbačen u Zagreb zbog brojnih kršenja zakona, a oba vozača su krivila drugog za udes.

Čolak je, inače, jedini Hrvat koji se trkao u WTCC-u, odvezavši sedam rundi sezone 2009. u “seat leonu TFSI”. Godinu pre toga završio je kao drugoplasirani u Seat leon Evrokupu. U 2010. je nastupao u Evropskom kupu turing automobila, a karijeru je prekinuo zbog pomenute nesreće.