Matejovski najavio nastup u TC2 klasi ETC kupa 2015.

Češki trkač Mihal Matejovski, osvajač srebra u Evropskom kupu turing automobila 2014, prvi je vozač koji je najavio svoje učešće u TC2 klasi ETCC-a u sezoni 2015.

Takmičar iz Hradeca Kralovskog otkrio je svoje planove na zvaničnoj godišnjoj dodeli FIA ETCC nagrada, održanoj početkom decembra u Parizu, na kojoj su svi pojedinačni osvajači različitih kategorija kupa primili zaslužena odličja. Pehar namenjen osvajaču Kupa nacija, u ime Češke, koja je dvostrukim trijumfom Fulina i Matejovskog u TC2 klasi odbranila odličje iz 2014, uručen je Jozefu Kreneku, vlasniku Krenek motorsporta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Ovo je moj najveći uspeh u karijeri, a takođe i veliki izazov za iduću sezonu, u kojoj bih voleo da nastavim s dobrim rezultatima. Nastaviću dokazano dobru saradnju sa Krenek motorsportom i ponovo ću voziti BMW 320si“, kazao je Matejovski na gala večeri u Parizu.

Češkim trkačima je decembar doneo priznanja i na domaćem terenu. Sredinom meseca, na osnovu rezultata glasanja specijalizovanih novinara u 38. izboru najboljeg češkog vozača na kružnim stazama, pobeda i „Zlatni volan“ pripali su Petru Fulinu, drugo mesto je osvojio Adam Lacko (nastupa u Evropskom kupu u trkama kamiona), a treće Mihal Matejovski.

Na dodeli nacionalnih trofeja u Pragu, Matejovski se detaljnije osvrnuo na sopstvena i timska postignuća u 2014: „Izuzetno sam zadovoljan ovogodišnjim rezultatima, a ocene stručnih novinara smatram veoma važnim. Posle sezone 2013, koja mi je bila prva u Evropskom kupu, u mojoj drugoj godini u takmičenju uspeli smo da kao tim postignemo sjajne rezultate. Odbranili smo titulu u Kupu nacija, Petr Fulin je ponovio svoj trijumf iz prošle godine, a ja sam uspeo da se probijem sa lanjskog petog na ovogodišnje drugo mesto u konačnom poretku vozača.“

news-092
„U poređenju s prošlom sezonom, imao sam više iskustva u ETC kupu, vozio sam smirenije i sve mi je to donelo više bodova u konačnom zbiru. Sad već svi razmišljamo o idućoj sezoni. Tehnička pripremljenost Krenek motorsporta, čije ću boje braniti, na sjajnom je nivou, zato verujem da ću i 2015. postizati dobre rezultate. Trke će biti zanimljivije već i zato što se posle jednogodišnje pauze ETC kup ponovo vozi u Češkoj republici, na automotodromu Brno u septembru, a i program celog takmičenja je bogatiji za jednu rundu, pa će ih biti ukupno šest“,
izjavio je „srebrni Čeh“.