Matijas Ekstrem, prvi ETCR šampion: Ova titula će mi uvek biti posebna, šta god budem vozio u budućnosti

Vozač električne “kupre” Matijas Ekstrem dodao je na svoju bogatu listu titula i naslov šampiona Pure ETCR.

“Moram da naglasim da je ovo bila posebna godina, prva sezona serije i moja prva saradnje sa Kuprom. Mislim da sam dobio veoma konkurentan automobil, od početka sam bio siguran da ćemo se boriti za najviše plasmane”, rekao je Ekstrem.

Šveđaninu je bilo potrebno jedno peto mesto na poslednjem trkačkom vikendu na Po-Arnou, kako bi se domogao zlatne krune, što njemu nije bio težak zadatak.

“Sve je prošlo u najboljem redu, kvalifikacije i trke, osim greške na krivini 1, ali to je bilo u redu”.

“Veoma sam zadovoljan saradnjom sa timskim kolegama Mikelom, Đordijem i Danijem. Mnogo sam naučio od njih. Posebno sam uživao u bitkama sa Verneom, on je veoma fer trkač i mnogo ga poštujem”, dodao je on.

Ekstrem je bio prvak u skoro svakoj kategoriji u kojoj je vozio, počevši od sredine devesetih kad je ušao u auto-sport.

“Ova titula će mi uvek biti posebna, šta god budem vozio u budućnosti. Prvu titulu sam osvojio u Reno 5 kupu davne 1996, bio sam šampion STCC, DTM dva puta, i u Relikrosu 2016. Ponosan sam što sam bio deo početka trkanja u električnom automobilu. Svi momcu su bili izuzetno motivisani. Zahvalio bih se na prilici da razvijam “kupru”, ali i ekipi Zenge motorsport koja mi je pomagala i podržavala me tokom svakog vikenda. Srećan sam što možemo zajedno da proslavimo”, završio je on.