Maton: Sitroen je uspostavio nivo previsok za WTCC

Direktor Sitroen rejsinga Iv Maton veruje da je njegov tim u Svetskom šampionatu turing automobila toliko podigao standarde da je letvica dospela previsoko za sve suparnike.

Francuski proizvođač apsolutno je dominirao Svetskim prvenstvom otkako su 2014. u njemu uvedena nova tehnička pravila, a na scenu su stupili TC1 automobili, čiji je daleko najmoćniji predstavnik upravo trofejni “sitroen C-elize”. U poslednje dve sezone obe vozačke WTCC titule pripale su vozaču ove marke Hoseu Mariji Lopesu, a Sitroen se ovenčao i dvema proizvođačkim krunama.

Ogromna je verovatnoća da će se trend nastaviti i 2016, iako je Sitroen, u prvom koraku svoje potpune preorijentacije na WRC 2017. srezao svoju fabričku turing ekipu, čije boje brane samo dvojica vozača, umesto, kao 2015, četvorica. Sledeći korak ekipe iz Versaja biće potpuno napuštanje Svetskog turing prvenstva u svojstvu oficijelnog tima, do kojeg će doći po završetku ove sezone.

Iako je do isteka fabričkog angažmana ostao još ceo šampionat, Maton već uveliko može da analizira koliko je koristi WTCC kampanja donela Sitroenu, i koje je efekte učešće njegove ekipe imalo na takmičenje. A oni – priznao to Maton ili ne – nisu uvek bili pozitivni.

matton wtcc20151101189“Za Sitroen je ovo bilo sjajno iskustvo”, kazao je Francuz Autosportu govoreći o sezonama 2014. i 2015. “Mnogo šta smo naučili o tome kako se upravlja ekipom u ovoj disciplini. Mi imamo naš metod rada i pokazali smo da on uspeva ne samo u reliju.”

“Naučili smo mnogo nastupajući na trkama na krugu. Kad je reč o tehnologiji, dobili smo mnogo novih ideja i pravaca koje ćemo moći da upotrebimo u našoj budućnosti u Svetskom reli prvenstvu.”

“Uzdigli smo ceo šampionat na viši nivo, mada se možda može reći da smo uveli nivo koji je za ovaj šampionat previsok.”

Da bi privoleo Sitroen na ulazak u WTCC, organizator je pristao na to da TC1 tehnički standardi budu uvedeni godinu dana ranije od predviđenog roka, što je bio uslov Francuza da 2014. dođu i dovedu svog (sada već bivšeg) superstara Sebastijana Leba. Istu saglasnost za pomeranje rokova dale su i konkurentske ekipe, poput Honde, pa se može kazati da su i same doprinele tome da ih marka s dvostrukim ševronom na stazama temeljno ispraši. Samo prošle godine, “C-elizei” su osvojili 21 od 24 održane trke.

muller 415831Ostao je utisak da je promoter (Eurosport) učinio sve što je mogao da bi zadovoljio Sitroen, a ta predusretljivost biće “nagrađena” kad se Francuzi 2017. budu vratili u WRC.

Ocenjujući WTCC u celini, Maton je udelio i nekoliko saveta i primedbi Eurosportu, sa savetom šta bi se ubuduće moglo poboljšati s organizacione strane.

“Ako počnem s pozitivnim elementima, to je činjenica da jedan novi proizvođač ulazi u šampionat (Volvo), a drugi će ući u 2017.”

“Publika je brojnija a novi automobili uzrokuju porast interesovanja za Svetski turing šampionat.”

“U negativne faktore ubrojao bih nešto na šta smo se stalno žalili: kalendar šampionata. Teško mi je da razumem zbog čega smo išli u Katar a ne u Makau.”

“Zašto je šampionat u kojem se sav prevoz obavljao brodom morao da se pretvori u šampionat u kojem je polovina transporta vršena avionima? Siguran sam da nije lako biti promoter, ali govorim o stvarima koje u budućnosti moraju da budu uzete u obzir?”

Uoči oproštajne WTCC sezone Sitroen rejsinga, direktor ekipe uputio je i (očekivanu) poruku svojim preostalim vozačima, Lopesu i Ivanu Mileru. “Dolazi nov, ambiciozan proizvođač i očekujemo još jaču konkurenciju. Pečito i Ivan navikli su da rade zajedno i da uspeh ekipe učine svojim prvim prioritetom. U 2016. će morati da pokažu još više zajedništva.”