Žene u WTCC: Frančeska Valdani, tim menadžer ROAL motorsporta

Pored Kler Manjan u Sitroenu i Žili Bertelo u Sebastijan Leb rejsingu, u WTCC padoku se može sresti još jedna dama čija se reč sluša.

ROAL motorsport je pre dve godine odlučio da postavi ženu za tim menadžera, njeno ime je Frančeska Valdani.

Opterećena udesima i tehničkim problemima, postava Roberta Ravalje retko je nalazila razloge za zadovoljstvo u 2015, pa je mlada Italijanka najveći deo svoje uloge ispunjavala trudeći se da održi dobar timski duh. Ipak, bilo je i materijala za lepše uspomene: upravo je Valdanijeva primila pehar za Jokohama ekipni trofej koji je ROAL na kraju sezone osvojio.

Frančeska je sumirala svoje utiske iz prestižnog FIA takmičenja, u kom pripadnica lepšeg pola i dalje ima srazmerno malo.

Da li je legendarni turing trkač Roberto Ravalja, suvlasnik ROAL tima i prvi WTCC šampion, bio taj koji vas je privukao u Svetsko prvenstvo?
– Moj ulazak u tim bio je veoma brz. Roberto me je pozvao nedelju dana pred Marakeš 2014. Rekao mi je da nema vremena da radimo intervju, već da moram da dođem na testiranje. Posle dva sata mi je rekao da sam postala član ekipe!

304602Zašto je Ravalja pomislio da ste dobri za to mesto, koje su vaše sposobnosti?
– U WTCC sam došla posle šest godina rada u drugim šampionatima u Italiji i Evropi. Za to vreme sam puno naučila i to mi je pomoglo. Ako dođete u Svetski šampionat bez predznanja ili iskustva, onda je veoma teško.

Vaš tim je imao dosta udesa i tehničkih problema tokom 2015. Da li je godina bila teška?
– Bilo je veoma teško, pre svega mehaničarima, jer su imali pune ruke posla. U četiri trke smo prešli samo 1.500 metara, a u Aziju smo otišli i tamo nismo osvojili nijedan bod. Bilo je veoma tužno, ali se nadam da je s malerima gotovo.

Kako ste motivisali tim usred svih tih problema?
– To je glavna uloga u ekipi! Svakako, posle sati i sati rada, mehaničari su veoma umorni, ali mi se trudimo da održimo timski duh.

930565Koliko obično dana provedete u pripremama za svaku trku?
– WTCC je veoma dobro organizovan, pa za svaku rundu potrošim tri ili četiri dana. Najviše radim kod kuće, ne u radionici i prilično mi je lako da sve organizujem. Ali šampionat je dugačak i radimo tokom cele godine.

Šta je najlepše u vašem poslu?
– Od rođenja sam sanjala da radim u auto-sportu. Moj život se odvija u padoku, a posao nastavljam kod kuće. Svako iskustvo je deo mozaika, a svaki mozaik možete da dovršite kad imate iskustva.

Dakle, strast prema ovom sportu vas je navela da se zainteresujete da radite u njemu?
– Živim u blizini Monce i iz kuće sam čula buku sa trkališta. A kad sam prvi put videla test Formule 1, znala sam da želim radim u automobilskom sportu.

Da li ste želeli da postanete inženjer ili nešto slično?
– Ja sam se školovala da budem lični trener, ali je ženama veoma teško da rade sa vozačima. Pokušala sam jednom, sa jednim malim timom, dok sam još studirala i tako je sve počelo. Ženama je ipak u auto-sportu mnogo lakše da budu tim menadžeri nego lični treneri.

722998 ravaglia, greinerImate li vremena da razgovarate sa Ravaljom, da čujete njegova iskustva?
– On je veoma harizmatičan i kad nije sa nama na stazi veoma nam nedostaje. Čak i kad ništa ne govori, samo njegova pojava je našoj ekipi veoma važna.