Meler nabavio novi “sivik” za TCR Evropa

Danac Jens Reno Meler i njegov tim Reno rejsing najavili su celosezonsko učešće u TCR prvenstvu Evrope sa novom generacijom “honde sivik tajp R”, uz podršku Honde i JAS motorsporta.

Meler je prošle učestvovao na pet evropskih runde TCR Internacionalne serije u sada već staroj verziji “sivika”. Najveći uspeh postigao je na Hungaroringu, kada je vodio tokom 10 od 14 krugova druge trke, pre nego što su ga prestigli Atila Taši i Pepe Oriola, pa je završio na trećem stepeniku podijuma.

Njegova ambicija bila je borba za TCR Trofej Evropa na Adriji, krajem oktobra 2017, ali se tamo nije pojavio.

“Nadam se da ću ove godine biti bolji”, kazao je Danac. “Prošla sezona bila je moja godina učenja u TCR-u i pošto sam uspeo da stignem do svog prvog podijuma, očekujem da ću biti u gornjem domu poretka 2018.”

“U šampionatu ciljam top 5 konačni rezultat, ali izgleda da će to biti teško, jer će takmičarski nivo biti manje-više isti kao prošle godine u TCR Internacionalnoj seriji.”

“Potrudićemo se da unapredimo sliku o našem timu, jer imamo novog sponzora, dansku kompaniju Blend koja proizvodi odeću za mlade i oni će me na nekim trkačkim vikendima pratiti sa promotivnim autobusom. Radujem se novoj sezoni, znam da ću se zabaviti i uživati u neizvesnom i bliskom trkanju.”

Meler će idućeg četvrtka preuzeti novi “sivik FK8 tajp R” iz sedišta JAS motorsporta u Arlunu, odakle će produžiti na prvi test u Monci.

1 Comment

Comments are closed.