Mercedes DTM tim poručuje: Ne igramo samo na Pafeta, kod nas svako sme da pobedi!

Mercedesu su se bogato isplatili put na obalu Severnog mora i DTM runda u Holandiji.

Kada se podvuče crta, piloti marke iz Štutgarta na Zandvortu su osvojili pet od šest mesta na pobedničkom postolju. Vikend je bio gotovo savršen: u subotu je postignuta četvorostruka pobeda, u nedelju su upisana dva izlaska na podijum, osvojene su i dve pol-pozicije, a kuća i dalje, i to sve ubedljivije, vodi u svim DTM kategorijama, vozačkoj, proizvođačkoj i timskoj.

Gari Pafet ima poseban razlog za zadovoljstvo. Ne samo što je prvom pratiocu u šampionatu odmakao na +27 bodova, već se 23. pobedom u DTM karijeri na večnoj listi izjednačio sa Matijasom Ekstremom. Više osvojenih trka sada imaju još samo rekorder Bernd Šnajder (43) i legendarni Klaus Ludvig (37).

Otkako je 2015. uveden aktuelni takmičarski format, koji po vikendu podrazumeva dve trke i posebne kvalifikacije za svaku od njih, još nijednom vozaču nije uspelo da osvoji dve pol-pozicije i da oba puta trijumfuje. Pafet je u Holandiji bio nadomak podviga: dva puta je bio najbrži u kvalifikacijama, slavio je u prvoj vožnji, dok je u nedelju na cilju bio drugi. To znači da je na Zandvortu uknjižio samo 7 poena manje od teoretski maksimalnih 56 za jednu rundu serije.

U Holandiji je stavljena tačka na prvu polovinu sezone, a interesantan presek DTM polugodišta 2018. izveo je Ulrih Fric, šef Mercedesove trupe u premijum turing seriji.

“Na početku sezone sigurno nismo računali na to da ćemo na njenoj polovini imati značajno vođstvo u svim kategorijama šampionata. Znali smo da smo u pripreme za našu poslednju DTM sezonu uložili mnogo energije, zato je ovo za celu ekipu i zaslužena nagrada.”

Uspeh Mercedesa je i neka vrsta revanša svima koji su ovu marku u oproštajnoj DTM godini unapred otpisali kao statistu.

“Da budem iskren, ima tu i malo satisfakcije”, nastavlja Fric. “Još se dobro sećam komentara uoči početka u Hokenhajmu, kada nam je prebacivano da ćemo u ovoj godini biti samo učesnici, ali da sa sportske strane nećemo igrati nikakvu ulogu. O tome više niko ne govori. Međutim, upozoravam da niko ne sme da veruje da mi titule već imamo u džepu. To sigurno nije tako. BMW je cele sezone skoro uvek u igri, a i Audi je od Zandvorta u potpunosti tu. Ako bismo sada popustili, onda bi se naša prednost vrlo brzo istopila.”

Fric smatra da najveću dobit od prve polusezone 2018. imaju navijači i poštovaoci nemačkog šampionata. Odmah za njima, Gari Pafet, ove godine prva violina u sekstetu.

“Sve promene koje smo izveli pre sezone pokazale su da definitivno deluju. Videli smo sjajne trke i spektakularne duele, upravo ono što svaki gledalac želi od DTM-a.”

“Sa čisto sportske strane, već pogled na tabelu otkriva ko je tu najviše dobio. Gari je dosad izvezao ludu sezonu. Pre prve trke čudili smo se činjenici da pod mojim rukovodstvom još nije osvojio nijednu trku, drugi su već pravili proračune koliko ima dana otkako nije pobeđivao. A sada u svom bilansu ima već tri pobede posle deset trka u sezoni.”

Šef Mercedesove DTM operacije odlučno odbija pretpostavke i glasine da je svoj petorici ostalih vozača “trokrake zvezde” već kazano da moraju da voze za Pafeta i pomognu mu u osvajanju ovogodišnje titule.

“To je koještarija. Definitivno nema nikakvih najava u tom smislu. Kod nas svako sme da pobedi. A i ne bi bilo baš mudro kada bismo posle deset trka sve uložili na jednog vozača, iako se petorica naših momaka nalaze među prvih osam u šampionatu. Što više pretendenata imate na kraju, to bolje.”

“Prošlost je pokazala koliko brzo stvari mogu da se preokrenu, da vozač odjednom može da završi dve ili tri runde bez bodova. Zato je dobro da imamo više kandidata za titulu. Mnogi od tih komentara su jednostavno deo ovog posla i služe tome da unesu nemir ili da odvrate pažnju s nečeg drugog. Ne treba ih uzimati ozbiljno”, poručio je Ulrih Fric.