Mihelis “doplovio” do pobede u skraćenoj glavnoj trci

Norbert Mihelis je pobednik skraćene druge trke na Motegiju.

Mađar je trijumfovao ispred dvojca “volvoa“ Nika Katsburga i Nestora Đirolamija.

Pred kraj uvodne trke japanske WTCC runde kiša je počela da pada, a do starta glavne, samo se pojačala.

Start je izveden iza sigurnosnog vozila, koje je na stazi ostalo dva kruga.

Na “pravom” startu Mihelis je zadržao vođstvo ispred Katsburga, a za peto mesto se vodila velika borba između Mičigamija i Bjerka. Šveđanin i Japanac su nekoliko puta menjali mesta, da bi se u četvrtom krugu Bjerk izborio sa Mičigamijem.

Samo nekoliko krivina kasnije, Rio je kasno kočio, izleteo je sa staze i ostao zaglavljen u mokrom šljunku. Redari su pomogli vozaču “honde“ da se vrati na stazu, on se vratio u boks gde je odustao.

U petom krugu Čilton je napravio grešku na istom mestu kao i Mičigami, uspeo da se spasi zaglavljivanja, ali je pao na 10. mesto.

Odmah su istaknute žute zastave i na stazu je izašao sigurnosni auto, koji je predvodio kolonu do 10. kruga, a zatim je trka prekinuta.

Na četvrtom mestu se našao Gerijeri, dok je Bjerk osvojio peto.

Mehdi Benani je trku završio kao najbolji privatnik, na apsolutno šestoj poziciji, ispred dve “lade“ Jana Erlahera i Kevina Glisona.

Džon Filipi je rangiran kao 9, a Tom Čilton je osvojio poslednji poen.

Pošto je voženo više od 75% distance, učesnicima su dodeljeni puni bodovi.

Mihelis se u generalnom popeo na drugo mesto, samo 16.5 poena iza Bjerka, dok je Katsburg treći, 2.5 boda iza Norbija. Monteiro je sada četvrti, zaostaje 28.5 za Bjerkom, dok je Čilton peti, 44 poena iza Šveđanina.

Sledeći WTCC vikend vozi se 17-19. novembra na legendarnom Makauu.