Mihelis: “Honda” je već sada brža nego 2016, na pravom smo putu

Kastrol Honda WTCC tim završio je prvu ovogodišnju turu test vožnji. Za početak obimnog programa odabran je autodrom Motorland Aragon, na kojem su ekipa i vozači tokom tri dana isprobavali brojna nova rešenja za “sivik” u 2017, komponente koje auto treba da učine daleko konkurentnijim i sposobnim za osvajanje trka i titula.

Ekipa je u Španiju došla u punom sastavu, sa tehničarima Honde i JAS motorsporta. U garaži su bile prisutne dve “honde sivik WTCC”: jedna po tehničkoj specifikaciji 2016, koja je služila kao referentni auto, i druga, test automobil, opremljen brojnim novim delovima koje je trebalo isprobati.

 Tokom tri dana, za volanom su se smenjivali Tijago Monteiro, Norbert Mihelis, i novi treći vozač ekipe, Rio Mičigami.

Japanac je prevalio značajnu kilometražu u prošlogodišnjem automobilu, koji je pre Aragona vozio samo prilikom svog WTCC debija, na prošlogodišnjem takmičarskom vikendu na Motegiju. Mičigami je stoga morao bolje da upozna “sivik” koji će mu biti “kancelarija” tokom cele 2017.

Intenzivan razvojni program u Španiji poveren je proverenom dvojcu Monteiro – Mihelis. Portugalac je svoje krugove izvezao u četvrtak, dok je mađarski pilot u petak, poslednjeg, trećeg dana, priveo test kraju. Od prošle godine fabrički vozač, Mihelis je čovek čije mišljenje inženjeri i mehaničari uvažavaju. Ovo su njegovi utisci sa Motorlanda.

Imao sam veliku želju da se vratim za volan i za nama su tri vrlo dobra dana. U sredu i četvrtak bilo je prilično hladno, sunce je podiglo temperaturu na 11°C, pa smo uspeli da radimo dobro na svim frontovima. Prepodnevna lagana kiša poslednjeg dana malo nam je usporila program.”

 “Bez obzira na to, uspeo sam da pređem otprilike 300 kilometara, što je u okviru proseka koji se izveze tokom jednog test dana. Sveukupno, zabavio sam se i imao priliku da bolje upoznam Rija. On je tipičan Japanac, veoma učtiv i željan da uči. Uvek je na raspolaganju i izuzetno je skroman.”

 “Sivik” TC1 specifikacije prvi put je izašao na pistu 2014. godine i, bez obzira na veliki put koji je ekipa prešla unapređujući ga, kvantni skok u performansama ipak nije bio izvodljiv, jedno zbog u ovom periodu “zamrznute homologacije”, drugo zbog oblika njegove karoserije. Na kraju prvog trogodišnjeg perioda, homologacije su “odmrznute” i to je trenutak koji je italo-japanska postava čekala. Sada od svih projektovanih i izvedenih inovacija za koje se pretpostavljalo da će unaprediti auto, treba odabrati prave, one koje stvarno daju rezultat i koje bi od “sivika” mogle da stvore šampiona.

Imali smo obilje novih delova”, nastavio je Norbi. “Najzad možemo da homologiramo nove delove, u boksu ih je bilo zaista mnogo i možemo sebi da dopustimo veću slobodu u nastavku razvoja. Pošto smo tu imali i “sivik” iz 2016, mogli smo da izvedemo prva upoređenja i da shvatimo u koja područja treba da uložimo naše napore.”

 “Glavni problem ticao se aerodinamičkog potiska. Naš auto nažalost nema oblik klasične limuzine, kakav je na primer “sitroen”, pa se s tog aspekta prilično muči kad je u pitanju maksimalna brzina.”

“Na osnovu izvedenih proba, izgleda mi da shvatam da je došlo do značajnih poboljšanja, mada se naš posao ovde ne završava.

 Tako je, na primer, jedan od zadataka da se obezbedi pouzdanost Hondinog agregata, na čemu se takođe radilo u Španiji.

 “Ovih dana smo se koncentrisali na duže probe, vozili smo mnogo krugova i brojne duže ture. Brzina je već sada dobra, dalje moramo da pokušamo da dovedemo motor do maksimuma njegovih kapaciteta, da bismo bili još snažniji, ali najpre moramo da mu ispitamo pouzdanost.”

Da rezimiram: ova tri dana ostavila su mi veoma dobar utisak, auto je zabeležio značajne napretke, ali ovde se ne smemo zaustaviti. Posla je još mnogo, a ekipa je maksimalno motivisana. U ovom trenutku osećam da mogu da kažem da smo na pravom putu”, završio je Mihelis analizu učinjenog.

 Dani na Motorland Aragonu tek su početak krupnog razvojnog posla u predsezoni 2017. Fabrička Honda za desetak dana nastavlja svoj zimski program testiranja, a sledeće odredište je autodrom Valelunga.