Mihelis: Jokohama trofej nije bio moj cilj, osvojio sam ga pod velikom presijom

Jedna od dve najbitnije sportske odluke donesene tokom prvog nastupa Svetskog šampionata turing automobila na katarskom Losailu bila je ona o osvajaču Jokohama trofeja 2015.

Posle skorašnjih spoticanja u Kini i na Tajlandu, WTCC titulu namenjenu privatnicima na kraju je poneo Norbert Mihelis, pilot „honde sivik“ Zenge motorsporta, koji je nadmašio Mehdija Benanija za svega četiri poena. Njegov rezultat možda je i jedino postignuće u Dohi koje Honda može da proslavi, jer ni u čemu drugom nije blistala.

Mihelis je jedini od vozača „sivika“ u kvalifikacijama izvezao krug za ulazak u prvih deset. Tokom trke 1 skliznuo je sa šestog na konačno sedmo mesto u ukupnom poretku, dok je u konkurenciji privatnika završio treći, iza Benanija i Valentea, pa je njegova prednost nad Marokancem spala na samo dva boda.

U takvom odnosu snaga, Norbi je u drugoj večernjoj vožnji na Losailu imao obavezu da kroz cilj prođe ispred trkača Sebastijan Leb rejsinga. Startovao je peti, a dvanaest dugih i napetih krugova kasnije ispunio je misiju: trku je okončao kao trećeplasirani u generalnom, ispred samog Sebastijana Leba – kome bi prolaz doneo zvanje WTCC viceprvaka – kao i glavnog konkurenta Benanija, koji ni u jednom trenutku nisu imali šanse da ga prestignu.

2015_wtcc_qatar_1229Deveta ovosezonska pobeda u kategoriji nezavisnih WTCC takmičara donela je 31-godišnjem Mihelisu drugi Jokohama trofej u karijeri. Prvu privatnu titulu u Svetskom šampionatu on je stekao 2012. godine za volanom BMW-a 320 TC.

Iako daleko najuspešniji pulen „honde“ na katarskom WTCC finalu, Norbert, za razliku od 2014, ove godine nije i najbolje rangirani vozač „sivika“ u šampionatu. Ta satisfakcija pripala je petoplasiranom Gabrijeleu Tarkviniju, dok je Mađar na jednoj poziciji iza.

Slaveći i šesti ovosezonski izlazak na pobedničko postolje u apsolutnoj konkurenciji, kao i novostečeni Jokohama trofej, Mihelis je podsetio na to da je ambicije morao da prilagodi okolnostima: „Zaista sam srećan. Mnogo puta sam rekao da mi je važnije da završim na što boljoj poziciji u apsolutnom poretku, ali ova titula je posebna jer sam je osvojio pod dodatnom presijom. I pre dolaska u Katar znao sam da mi je potreban savršen vikend.“

Sumirajući ishod borbe vozača privatnih ekipa, Benani nije štedeo reči hvale za Mihelisa, a ni Zengeov vozač u tom smislu nije ostao dužan: „Mehdi je u vrhunskoj formi. Posmatrao sam ga tokom poslednje dve – tri runde i bio je impresivan. Bio je izvrstan i u Kataru – drugi u kvalifikacijama, na podijumu u prvoj trci, žestoko je forsirao i u drugoj – pa je i on zaslužio mesto na vrhu.“

237315Mihelis je posebno istakao zasluge tima u kojem je proveo celu profesionalnu automobilističku karijeru: „Moram da čestitam i mojoj ekipi i da joj se zahvalim. Svi momci u Zenge motorsportu jako puno rade i mislim da se spolja gledano ponekad previđa koliko truda ekipa ulaže. Kada vozite, uvek ste u centru pažnje i ljudi navijaju, ali barem 50 odsto ovog rezultata zasluga je onoga što radi Zenge motorsport.“

Ako je došlo vreme za Norbijev prelazak u fabričke vozače i ako će od 2016. on zaista postati oficijelni pilot Honde, kako se već dugo spekuliše, nije mala stvar što je ovogodišnju kampanju završio osvajanjem makar privatničke titule. Realno, za više od toga „honda“ ni tokom tek završene sezone nije bila sposobna.