Miler: Želim petu titulu, zašto bih inače potpisivao novi ugovor?

Bilo mu to zaista bitno ili ne, Ivan Miler je u Kataru obezbedio zvanje turing viceprvaka sveta. Pobedom u trci 2 on je u finalnom bilansu za jedan bod nadmašio zemljaka i sada već bivšeg vozača Sitroena rejsinga, Sebastijana Leba.

Četvorostruki WTCC šampion tako je obezbedio i svoje četvrto svetsko srebro, pošto je kao drugi u prvenstvu završavao i 2007, 2009. i 2014. godine. Trijumf na Losailu bio je Milerov šesti u tek završenoj sezoni, u kojoj je ranije slavio i u Marakešu, na Nirburgringu, u Moskvi, na Slovakija ringu i u Šangaju.

924949Alzašanin je daleko najtrofejniji WTCC pilot, a ukupno 47. pobedom u karijeri u Svetskom turing šampionatu dodatno je popravio sopstveni bilans na večnoj listi, na kojoj uverljivo vodi ispred Hafa (27 pobeda), Menua (23), Lopesa (21) i Tarkvinija (20).

„Meni je glavni cilj bio da pokušam da osvojim bar jednu od dve završne trke i na kraju sam u tome uspeo“, počeo je Miler analizu WTCC runde na Losailu.

„Vikend nam je bio težak, nisam bio zadovoljan set-apom i tokom dva dana sam dosta namučio i tim i svoje tehničare, ali su se oni pokazali fantastično. Radili smo na problemu i popravili stvar. U poslednjoj trci sam imao vrlo dobar tempo, bio sam čak brži nego u kvalifikacijama, što je pomalo iznenađujuće.“

622198„Katar ću pamtiti po dobru i zahvaljujem se celom timu Sitroen rejsing, pogotovu svojim timskim kolegama, jer smo ovaj nivo dostigli radeći sva četvorica zajedno. Hvala svima, pogotovu Sebastijanu, kome želim sve najbolje u budućnosti“, poručio je Francuz.

Za razliku od Leba, kojeg je dobio u finalnoj borbi za status vicešampiona, Miler će, uz Pečita Lopesa, ostati vozač fabričkog Sitroena i 2016. Cilj Ivanove predstojeće WTCC kampanje jasan je i određen: u pitanju je peta svetska titula.

„Da mi to nije na umu, ne bih potpisao novi ugovor, razume se da sam motivisan. Ali, Hose je brz vozač, pun je samopouzdanja i dve godine je najbolji u šampionatu. Dakle, biće mi teško, ali želim da taj izazov isteram do kraja“, završio je u borbenom duhu pilot „C-elizea“ #68.