Mihelis najbrži na testu, slede Miler i Lopes

Mađarski trkač Norbert Mihelis postigao je najbolje vreme na test sesiji koja je otvorila takmičarski program na 61. Velikoj nagradi Makaua, a startovala je u sablasnih 7:15 ujutro po lokalnom vremenu.

Vozač Zenge motorsporta izvezao je krug od 2:27,708, što je bilo četvrt sekunde brže od najuspešnijeg pokušaja Ivana Milera, a 0,825 sekundi bolje od onoga što je prilikom debija na stazi Guja pošlo za rukom novom prvaku sveta, Pečitu Lopesu.

U lepom svetlu pokazao se i Mehdi Benani, koji je tokom dobrog dela sesije bio lider u plasmanu. Sebastijan Leb je pozicijom 5 dokazao da je imao pravo kada je tvrdio da je staza Guja najbliža reli trasi od svega s čime se u WTCC-u sreo i da bi mu stoga mogla odgovarati. Francuz je na testu prijavio problem sa kočnicama, ali se ispostavilo da ih je samo bilo potrebno rashladiti.

045_ORIOLAIzvesno najprijatnije iznenađenje priredio je Pepe Oriola. Na svom prvom ovogodišnjem WTCC nastupu, ujedno i na debiju za volanom TC1 „RML kruza“ postigao je sedmo vreme i bio najbrži od svih trkača „ševroleta“. Ne bi se reklo da Španac za sobom ima godinu dana pauze u Svetskom šampionatu.

Na prvih 10 pozicija našle su se tri „honde“, tri „sitroena“ i četiri „ševija“. Šestostruki pobednik Makaua, Rob Haf, bio je najbrži vozač Lada sporta. Iako tek dvanaestoplasirani, on je zaostajao manje od sedam stotinki za desetim Tomom Koronelom.

Tarkvinijev vikend nije počeo slavno: Italijan je zabeležio tek 13. vreme i bio je najslabije rangirani vozač „sivika“, a ni Đani Morbideli ne može se pohvaliti dobrim otvaranjem u Makauu, pošto je 25-minutnu sesiju završio na 15. mestu.

Najbrži u TC2T klasi bio je Franc Engstler, a kao kuriozitet pominjemo činjenicu da prvi nastup TC1 automobila na stazi Makau Guja nijednom nije prekinut, što znači da ozbiljnijih vozačkih grešaka nije bilo.

Najbolja vremena po sektorima ostvarili su Leb (S1: 24,992) i Mihelis (S2: 1:32,188 i S3: 30,297).

Na WTCC programu danas je i trening sesija, koja startuje u 13:55 po lokalnom (6:55 po centralnoevropskom) vremenu.

Macau-test