Mihelis trijumfovao na Buriramu ispred Borkovića i Tašija

WTCC zvezda i vlasnik TCR ekipe M1RA Norbert Mihelis pobednik je prve trke TCR internacionalne serije vožene na Buriramu.

On je trijumfovao ispred Dušana Borkovića, koji je startovao sa 12. mesta i Atile Tašija koji se tokom čitave trke uspešno borio protiv Žan-Karl Vernea.

Fantastičnu partiju pokazao i drugi WTCC gost Rob Haf, koji se sa 16. startnog mesta probio do šestog.

Trinaest krugova trku je vodio Mato Homola, a akcija se dešava iza njegovih leđa sve dok mu u 13. krugu nije eksplodirao prednji levi pneumatik.

Neš je sa druge startne pozicije odmah pao na četvrto mesto, a loš start imao je i Komini koji je sa devetog pao na 12. mesto. Britanac je odustao u sedmom krugu, pa se glavna bitka vodila između dva najozbiljnija pretendenta na titulu Tašija i Vernea.

Mađarski tinejdžer nije popustio ni u jednom trenutku, osim kad je Mihelis pokušao da ga propusti i napravio sjajan šou na stazi. Naporedo su vozili on, Taši, Oriola i Verne, a iskusni Mihelis je iz tog duela ipak izašao kao pobednik.

U borbu za najviši plasman umešao se Borković u osmom krugu, pravo niotkuda, pretekavši Vernea, a zatim i Tašija.

Uzbudljiva trka bila je to do samog kraja. Oriola je odustao pred ulazak u zadnji krug, a na poslednjoj krivini pred kariranu zastavu Verne je odgurao Tašija, ali nije uspeo da osvoji poslednje mesto na podijumu i taj manevar je ostao pod istragom sudija.

Iza šestoplasiranog Hafa ostao je novajlija u redovima ekipe M1RA Đakomo Altoe, zatim Komini, Kadžaja i Lojd.

U borbi za poslednje raspoložive bodove Morbideli je pokazao nekoliko oštrih manevara, ali je i sam napravio grešku pa je na kraju uzeo tek jedan poen.

U generalnom plasmanu ponovo vodi Taši sa 167 bodova, koliko ima i drugoplasirani Verne. Komini je sada na trećem mestu ispred Kolčaga sa 150 osvojenih poena.