Panisu prva TCR pobeda, na podijumu Altoe i Komini

Šesnaestu trku u tekućoj sezoni TCR internacionalne serije osvojio je Orelijen Panis za volanom “honde sivik” ekipe Budsen Žinion rejsing.

Do prve pobede u karijeri na tek drugom vikendu u TCR internacionalnoj seriji stigao je vođstvom od početka do kraja druge trke u Tajlandu.

Drugi je kroz cilj prošao Đakomo Altoe, kome se očigledno isplatio prelazak u mađarsku ekipu M1RA. Italijanski tinejdžer je munjevito startovao sa treće pozicije i lako savladao Kominija, koji je na kraju kroz cilj prošao treći.

Branioca titule je u prvih nekoliko krugova ugrožavao Atila Taši, ali je u drugom delu trke razdaljina između njih bila dovoljna da Komini bez pritiska doveze svoj “audi” do trećeg mesta na podijumu i uzme dragocene bodove.

Vodeći u generalnom plasmanu Taši iza sebe je imao Mihelisa, koji ga je branio od potencijalnih napada Vernea, ali je šef i mentor mađarskog tinejdžera na taj način spalio turbo i krug pre kraja morao da odustane.

Verne se ponovo silno naradio tokom cele trke, ali nije uspeo da stigne dalje od pete pozicije.

Srpski automobilista Dušan Borković imao je još jedno odlično izdanje na Buriramu, prikazao nekoliko sjajnih preticanja i na kraju trku 2 završio kao šesti.

On je iza sebe ostavio Džejmsa Neša i Roba Hafa, dok je tragičar prve trke Mato Homola uspeo da stigne do dva boda, najviše zahvaljujući greškama takmaca.

Poslednji raspoloživi bod uzeo je domaći trkač Kusiri u “VW golfu” ekipe Vestkoust rejsing.

Trku 2 nije startovao Pepe Oriola, a osim Mihelisa nije je završio Davit Kadžaja.

Taši sada vodi u generalnom plamsanu sa 179 poena, dva više od Vernea, dok je Komini smanjio zaostatak na 12 bodova.

TCR internacionalna serija nastavlja azijsku turneju 8. oktobra u Kini.